M_6XhIP.jpg

6 Şubat tarihli depremler ve sonrasındaki sürecin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı. İlk meclisin gündemi deprem olurken, CHP’li Mehmet Sucu, "Metro’nun arkasındaki deprem toplanma alanlarını yok ettiğiniz için deprem sonrası halk sağa sola kaçışarak deprem toplanma alanı aradı" dedi.



12 Nisan 2023 Çarşamba
Gaziantep

6 Şubat tarihli depremlerin ardından yaklaşık iki ay toplanmayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi dün toplandı. Deprem sonrası yapılan ilk toplantının gündemi, beklendiği gibi depremler ve sonrasında yaşanan süreç oldu.

CHP’Lİ İSLAHİYE MECLİS ÜYELERİ KİMSE YARDIMA GELMEDİ DEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlık yaptığı oturumda ilk konuşan genel sekreter Sezer Cihan, belediyenin deprem ve sonrası ile ilgili yaptığı çalışmaları anlattı. Cihan’ın yaptığı sunumun ardından söz sırası CHP’li meclis üyelerine geldi. CHP’nin İslahiye Meclis üyeleri, depremin ilk günlerinde insanları kurtarmak için ne AFAD’ın, ne belediyelerin, ne de diğer kurum ve kuruluşların ilçeye ulaşmadığını ve insanların enkazların arasında bağıra bağıra öldüğünü söylediler.
CHP’li üyelerin bu eleştirilerine cevap veren Başkan Fatma Şahin, "Büyük bir felaket yaşandığı için ekipler, ekipman ve iş makinaları ilçelere ulaşamadı. Çünkü yol çökmüştü. Daha sonra onarımlar yapıldı ve iki ilçeye müdahale edildi" dedi.

İNSANLAR SAĞA SOLA KAÇIŞIP DEPREM TOPLANMA ALANLARI ARADI

İslahiye meclis üyelerinin ardından bu defa CHP’li Mehmet Sucu söz aldı. Belediyenin Metro arkasında bulunan deprem toplanma alanını yok ettiği için, insanların sağa sola kaçışıp deprem toplanma alanı aradığını söyleyen Sucu şunları söyledi: "6 Şubat tarihinde, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremleri yaşadık. Bu depremler 50 bin mi, 100 bin mi sayısını tam bilemediğimiz büyük bir can kabına neden oldu. Bu felaket nedeniyle belediyenin yaptığı yanlışları nereden başlayıp söyleyeceğimi bilemiyorum. Ama yapılan yanlışların ele alınır hiçbir yanı yok. 6 Şubat 04.17’de deprem olmuş, binalar yıkılmış, binaların enkazlarında çığlık sesleri, deprem sonrası sokaklarda halk vardı. İnsanlar, ne yapacağını şaşırmış durumdaydı. Bu durumu ben de dâhil hepimiz yaşadık. İnsanlar sağa sola kaçışıp deprem alanı arıyordu. Yanlış yapıyorsunuz diye yıllarca kavga ettik sizlerle. Ama dinlemediniz. Metro’nun arkasında bulunan deprem alanlarını yok ettiniz. Buraya 14 katlı binaların dikilmesine izin verdiniz."

‘‘İBRAHİMLİ’DE KAÇ DEPREM TOPLANMA ALANI VAR BANA GÖSTERİN’’

‘’Benim evim İbrahimli’de. Benim evime en yakın yer Metro arkasıydı. O gün sokağa çıktığımızda deprem toplanma alanı olarak sadece ipekyolu kalmıştı. Bırakın deprem toplanma alanlarını park bile bulamadık. Gelin sizlerle İbrahimli’ye gidelim, kaç tane deprem toplanma alanı var bana gösterin. Bunun suçlusu ben miyim diye kendi kendime soruyorum. Depremden sonra vatandaşın kendi imkânlarıyla çadır kurduğunu, otobüs duraklarını kartonlarla kapatıp, orada soğukta beklemeye çalıştığını bizzat kendim gördüm. Konteynersız, soğukta insanlar yaşamaya mahkûm edildi bu kentte. Evimin yanında bulunan Polat ve Pamukkale sitesi yıkıldı. İnsanlar orada bağıra bağıra öldü. O binalar, 200 vatandaşımızın canını aldı."

EN BÜYÜK YIKIM, İSLAHİYE VE NURDAĞI’NDA YAŞANDI

"Geçen dönem bu mecliste, imar affından dolayı değişiklikler yaptınız. Acaba o yaptığınız değişiklikler nedeniyle hayatını kaybedenler var mı? Varsa bunun hesabını kim verecek? Bu mecliste olduğum için bu soruyu sormam gerekiyor. Hatta geçtiğimiz dönemde bu konu ile ilgili hem mimarlar odası, hem de inşaat mühendisleri odası duruma tepki göstermişti. Ama ne bizi, ne de onları dinlediniz. Çünkü mecliste Ak Parti’nin çoğunluğu vardı ve itirazları reddettiniz. Şayet o imar değişikliklerinden dolayı hayatını kaybedenler varsa ben onların vebalini sizlere havale ediyorum."



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi