fg_5vbZ2.jpg

Dün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclisinin 2. oturumu yapıldı. 2022 yılı faaliyet raporunun onaya sunulduğu meclis oturumuna, 55 üyenin yarısının katılmamasına CHP’liler tepki gösterirken, Belediye Başkan vekili Osman Toprak, ’’Belediye başkanlarının çoğunluğu Vali Bey’in annesinin cenazesi için Erzurum’a gittiği için, meclise katılım sayısı düşük oldu’’ dedi.



15 Nisan 2023 Cumartesi
Gaziantep

Dün Gaziantep’te Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclisinin 2. oturumu vardı. Meclis gündeminde 100’den fazla gündem maddesi vardı. Ayrıca, meclisin dünkü oturumunda 2022 yılı faaliyet bülteni onaylandı. 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iki ay aradan sonra Gaziantep ile ilgili önemli gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis oturumuna, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve yardımcısı Cuma Güzel, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve yardımcısı Murat Özgüler ile bazı belediye başkanları katılmadı.

CHP’Lİ ÜYELER TEPKİ GÖSTERDİ

Meclis üyelerinin yarısının oturumuna katılmamasına CHP’li üyeler tepki gösterdi. CHP’li Mehmet Sucu,’’2022 yılı faaliyetlerinizin kendi grubunuz tarafından bile ciddiye alınmadığı gözüküyor. Faaliyet raporunu 55 kişilik mecliste 20 kişilik Ak Parti grubu onaylayacak. Meclise katılmayan üyeler bu faaliyetleri onaylamıyor mu acaba? Düşünebiliyor musunuz 6 milyar 300 milyon TL’lik bütçeyi burada tartışacağız ve onaylayacağız. Ama hiçbir belediye başkanı burada yok. Hayırdır arkadaşlar ya. Kendi meclislerinizde böyle mi yapıyorsunuz? Kendi meclislerinizde 30-40 kişi ile şehir yönetiyorsunuz. Belki benim burada halk adına söyleyecek bir şeyim var. Ben isterdim ki Fatma hanım ekibi ile birlikte bugün burada bulunur ve tam yetki almasını isterdim. Eğer bu meclisin üyesi olan üyeler ve belediye başkanları bu kenti bu kadar hafife alıyorsa onlara yazıklar olsun diyorum. 6 milyar 300 milyon TL’lik bütçeyi burada 20 kişi ile onaylayamazsınız’’ dedi.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ ERZURUM’DA

CHP’li üyelerin eleştirilerine cevap veren Belediye Başkan Vekili ve oturumu yöneten Osman Toprak, ’’Bugün sayın valimizin annesi vefat etti. O nedenle şu anda tüm belediye başkanlarımız Erzurum’da’’ dedi.
Toprak’ın bu açıklamasına cevap veren CHP’li Yılmaz Kireç ise, ‘’Sadece bu meclis değil. Tüm meclislerde belediye başkanları bunu yapıyor. Önemli maddelerin karara bağlandığı meclis oturumlarına katılmıyorlar’’ dedi.



fg_EC3OS.jpg 1 / 3

ko_15xIY.jpg 2 / 3

mj_boWlj.JPG 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi