fd_FrYTl.jpg

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçe belediyesinin meclis oturumunda CHP’li Mehmet Sucu, belediyeye ait digiboardlara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti’nin ambleminin asıldığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. CHP’li Sucu’nun eleştirisine cevap veren Başkan Fadıloğlu, ’’Tek partili dönemde de partili cumhurbaşkanı vardı ve her yerde Atatürk fotoğrafları asılıydı. O dönem size kimse bir şey demedi’’ dedi.



4 Mayıs 2023 Perşembe
Gaziantep

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine günler kala Gaziantep’in Şehitkâmil Belediyesi Meclisi’nde CHP’liler ile Ak Partililer arasında tartışma vardı. Belediyenin Mayıs ayı 1. meclis oturum toplantısında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti’nin devletin, hükümetin ve belediyelerin tüm imkânlarını kullandığını belirterek bu duruma tepki gösterdi.

CHP YAZI YAZDI, BİLBOARDLARI KİRAYA VERMİYORUZ DEDİNİZ

Sucu, CHP Gaziantep İl Başkanlığı’nın belediyeye ait digiboardları kullanmak için başvuru yaptığını, ancak belediyenin bu başvuruya olumsuz cevap verdiğini söyleyerek, ’’CHP İl Başkanlığı belediyeye yazı yazmış ve belediyeye ait bilboard ve digiboardları istemiş. Belediye ise yazıya verdiği cevapta sadece 7 adet digiboardın bulunduğunu, bu digiboardların ikinci kişilere verilmediğini belirtmiş. Ama bu digiboardlarda AKP adaylarının fotoğrafları var. O digibordlarda AKP amblemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafları var. Erdoğan şu anda cumhurbaşkanı adayı. Madem bu digiboardlar halkın parası ile alındıysa, o zaman Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da açık olmalı. Önümüzdeki hafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP amblemi ile olan fotoğraflarını o digiboardlara asalım. Devlet gücü, belediye gücü sınırsızca AKP için harcanıyor. Halkın parası diyorsunuz, ama halkın parasını sürekli bir parti için harcıyorsunuz. Bu digiboardlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının ve parti ambleminin asılması karşılığında belediye ücret aldı mı almadı mı? Sonuçta bu fotoğrafların altında AKP amblemi var. Eğer bu reklam ve tanıtım halkın parası, yani Şehitkâmil halkının parasıyla yapılıyorsa, bunun vebali sizin boynunuza. Çünkü bu belediyenin başkanı sizsiniz’’ dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU, TEK PARTİ DÖNEMİNE GİTTİ

CHP’li Sucu’nun eleştirilerine cevap veren oturum başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı olan Rıdvan Fadıloğlu, ’’Biz digiboardlarımızı şu ana kadar kimseye kiralamadık. Böyle bir uygulamamız yok. Şu andaki cumhurbaşkanımız partili cumhurbaşkanıdır. Tek parti döneminde de Atatürk’ün gittiği her yerde valiler, CHP’liydi. Sistem öyle çalışırken size bir şey denilmiyordu. Partili cumhurbaşkanı olduğu için altında partisinin logosu var. Partili cumhurbaşkanlığına inandığım için, bu fotoğrafın oralara asılmasının yanlış olmadığına inanıyorum’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi