sd_9GHaN.jpg

İyi Parti Gaziantep’te İl Başkanlığı seçimleriyle başlayan ve milletvekili listesinin açıklanmasıyla zirveye çıkan parti içi huzursuzluklar endişelere neden olurken, görüşüne başvurduğumuz eski bir ilçe başkanı, partisinin Gaziantep’te bir vekil bile çıkaramayabileceğini ifade ediyor.



7 Mayıs 2023 Pazar
Gaziantep

Kurulduktan sonra özellikle 2019 yerel seçimlerinde CHP’ye verdiği desteklerle başta İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin kazanılmasında önemli rol oynayan İyi Parti'ye daha sonra ivme kazanmaya devam etmiş, 14 Mayıs seçimlerinde en fazla yıldızı parlayacak parti olarak bakılıyordu. Ancak Cumhurbaşkanlığı adayının belirlenmesinde önce masadan kalkan daha sonra tekrar masaya dönen Meral Akşener ve partisi daha sonra düşüşe geçmiş ve bu düşüş anketlere de yansımıştı.

GAZİANTEP’TE DE DÜŞÜŞ GÖZLEMLENİYOR

Parti kan kaybını Gaziantep’te de sürdürüyor. İl başkanlığı seçimlerinde genel merkezin işaret ettiği ismin seçimi kazanamaması süreciyle başlayan parti içi huzursuzluk, milletvekili aday listesinin belirlenmesi ile had safhaya ulaştı.

EN BÜYÜK TEPKİ GÜRBAN

Partinin Gaziantep örgütündeki ve kamuoyundaki en büyük tepkisi, birinci sıra adayı Mehmet Mustafa Gürban’a oldu. Yaşantısını Gaziantep dışında sürdüren, ismi açıklanıncaya kadar kimsenin tanımadığı Gürban’ın il yönetimine ve parti örgütünün görüşüne başvurulmadan ilk sıradan aday gösterilmesi büyük tepki çekiyor.

VEKİL BİLE ÇIKARTAMAYABİLİR

Partinin kurucularından olan ve eski ilçe başkanlığı yapan bir parti yetkilisi, Gaziantep’te son durum ile ilgili gazetemize bilgi verdi. Partisinin Gaziantep’te bir vekil bile çıkartamama tehlikesi olduğuna dikkat çeken o isim, ’’Örgütte ve il yönetiminde moraller sıfır. Kimse çalışma dahi yapmıyor. Örgütün büyük bölümü küstürüldü. Gaziantep’te vekil dahi çıkartamayabiliriz. Benim tahminim 6 AKP, 5 CHP, 2 HDP vekil çıkartır. Kalan bir vekili ise ya İyi Parti, ya da MHP alır’’ dedi.

SEÇİM SONRASI HUZURSUZLUK ARTABİLİR

Kulislerde 14 Mayıs seçimlerinde alınacak sonuçlara göre, hem genel merkez düzeyinde hem de Gaziantep düzeyinde mevcut huzursuzlukların daha da artabileceğine dair bilgiler geliyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi