sd_Q529a.jpg

Ülke genelindeki çoğu üniversite rektörü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama törenine katılıp külliyeden fotoğraflar paylaştı. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın, Erdoğan’ı tebrik etmedi ve konuyla ilgili herhangi bir paylaşım yapmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özaydın’ın ipini çektiği için Özaydın’ın böyle bir tavır takındığı tahmin ediliyor.



5 Haziran 2023 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın için işler pek iyi gitmiyor. Göreve atandıktan sonra hemen hemen her gün bir olumsuzlukla anılan ve birkaç yıl içerisinde devraldığı üniversiteye tarihinin en kötü dönemini yaşatan Arif Özaydın’ın artık rektörlük görevinin sonlarına geldiğini gösteren gelişmeler yaşanıyor.

BİLİM MERKEZİ AÇILIŞI BAŞLANGIÇ OLDU

Öyle ki Özaydın’ın rektörlük döneminin sonuna geldiğini gösteren ilk olay, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaşandı. Gaziantep Üniversitesi gelişme alanı içerisinde kurulan ve işletme ortaklarından birisinin üniversite olduğu bilim merkezi açılışına tüm protokol, bakanlar, hatta Gaziantep’teki diğer üniversitelerin rektörleri katılırken, GAÜN Rektörü Özaydın katılmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ÖĞRENCİLERİ ZİYARETİ

Bu açılışın ardından Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan miting için Gaziantep’e geldi ve halka hitap etti. Daha sonra GAÜN öğrenciliyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeugma-Hilal aracı hakkında takım üyelerinden bilgi aldı. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi olan TEKNOFEST’le ilgili öğrencilerin görüşlerini soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencileri yaptıkları projeden dolayı tebrik ederek başarılar diledi. Bu ziyarette de Rektör Özaydın hazır bulunmadı.

CUMHURBAŞKANI SEÇİLEN ERDOĞAN’I TEBRİK ETMEDİ

Yaşanan bu gelişmelerin ardından 28 Mayıs seçimleri yapıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Türkiye genelindeki çoğu üniversite rektörü, Erdoğan’ı tebrik eden ve yeni döneminde başarılar dileyen paylaşımlar yaptı. Ama bu paylaşımı yapan rektörler arasında Özaydın yoktu.

GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama töreni vardı. Binlerce davetlinin katıldığı törene bazı üniversite rektörleri katıldı ve külliyeden fotoğraf paylaştı. Ancak Gaziantep Üniversitesi ve Rektör Özaydın’ın kişisel twitter hesabından Özaydın’ın törene katıldığına dair herhangi bir paylaşım yapılmadı.

SEÇİM DÖNEMİNDE VEKİL ADAYLARINA VE AK PARTİ YÖNETİCİLERİNE DEFALARCA ŞİKÂYET EDİLMİŞTİ

14 Mayıs seçimleri öncesinde Ak Parti’nin Gaziantep milletvekili adaylarına ve yöneticilerine rektör Özaydın ile ilgili çok sayıda şikayet iletilmiş, Özaydın yüzüne Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy kaybı yaşadığı bildirilmişti. Ak Partili isimler şikâyette bulunan kişilere seçim sonrası Özaydın ile ilgili gereken çalışmanın yapılacağı sözünü vermişlerdi.

FOTOĞRAFA GENİŞ BAKILDIĞINDA REKTÖR ÖZAYDIN SON GÜNLERİNİ GEÇİRİYOR

Seçim öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmelere bakıldığında Rektör Özaydın’ın görevinde son günlerini geçirdiği, görev süresi dolmadan bile görevinden alınabileceği belirtiliyor. Zira 10 ay sonra yerel seçimler var ve bu seçimler Ak Parti için kritik öneme sahip. İşte bu nedenle normal görev süresinin dolmasına yaklaşık bir yıl kalan Özaydın’ın normal süresi dolmadan görevden el çektirilmesi bekleniyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi