sd_pDuiq.jpg

Gaziantep’te Erikçe Ormanı içerisinde bulunan yolun genişletilmesi için Şehitkâmil Belediye Meclisi’nde karar alındı. CHP’li Sucu, yol genişletme çalışmasında binlerce ağacın kesileceği için CHP grubu olarak maddeye ret oyu verdiklerini söylerken, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise ‘‘Ağaçların kesilmesine ben de karşıyım. Ancak ağaç mı yol mu derseniz, ben yol derim.’’ dedi.



7 Haziran 2023 Çarşamba
Gaziantep

Şehitkâmil Belediye Meclisi Haziran ayı 1 ve 2. Oturumu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Meclis oturumlarında belediyeye ait 4 arsanın satışı için onay alınırken, Erikçe Ormanı içerisindeki yolun genişletilmesi için getirilen madde, son oturumda gündem oldu.

BİNLERCE AĞAÇ KESİLECEK

Madde hakkında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, yapılacak çalışma ile söz konusu alanda binlerce ağacın kesileceği için bu maddeye grup olarak ret oyu kullanacaklarını söyleyerek, ’’Başkanım, burası İbrahimli 2’de, Erikçe kavşağında bulunan bir yol. Buradaki yol, 10 metreden 16 metreye çıkacak. Anladığım kadarıyla, burada yol için binlerce ağaç kesilecek. Gelin bu işten vazgeçin ve o yol doğal ortamında kalsın. Yine bu meclis gündeminde diğer bir maddedeki yol genişletme maddesine evet dedik. Ancak, burada ağaç kesimi söz konusu olduğu için, bu maddeye ret oyu kullanıyoruz.’’ dedi.

AĞAÇ KESMESEK, ALTERNATİF YOL YAPAMAZDIK

Sucu’nun konuşmasına cevap veren Şehitkâmil Belediye Başkanı ve oturumu yöneten isim olan Rıdvan Fadıloğlu,’’Geçmiş dönemde İpekyolu’nun tıkanması ve kapalı olduğu dönemlerde, eğer biz İbrahimli mezarlığının yan tarafındaki yolu trafiğe açmamış olsaydık, şehrin organize ile bağlantısının kurulması mümkün müydü? Şimdi bakın bu, çift maksatlı bir iş. Aslında burası benim sorumluluk alanımda da değil. Ama ben bu kentte yaşayan birisi olarak, kentin derdi ile dertlendiğim için bu işe giriyorum. Biliyorsunuz büyükşehir belediyesinin organize arasında tünel projesi var. Bu çalışma başladığında, organize ile bağlantıyı nasıl sağlayacaksınız? Trafik sorunu bu ülkenin ve kentin gerçek bir sorunudur. Birçok sorunlu bölgeye alternatif yol yaparak, trafik yükünü azalttık. Geçmiş dönem de, Abdulkadir Aksu Bulvarı’nın bağlantısını, Naci Topçuoğlu bağlantısını sağlamasaydık nasıl olurdu? Orada askeriyenin içerisine girdik. Askeriyenin içinde bulunan bazı ağaçları kestik, o yolu zor şartlarda bu bulvarlara bağladık ve alternatif bir yol oluşturduk. Bu işler, ağaç kesilecek diye yapılmasaydı, bizim bugün Feyzi Çakmak Bulvarı’nda trafiği boşatmamız mümkün müydü? değildi. İkincisi şu anda İbrahimli 2, Sancaktepe. Dön gel, Yamaçtepe ile birlikte, Şahinbey bölgesinin organizeye doğru boşalmasını veya organizeden bu tarafa girişi sağlamak adına alternatif yol adına burası sağlıklı bir yol mu? değil. Eğer, böyle bir uygulamada üç gün sonrayı düşünüyorsan, yanlış düşünüyorsun. Ama, 30-50 seneyi düşünüyorsan, bu çalışmaları yapman lazım.’’ dedi.

MADDE, BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE GELECEK

Belediye meclisinden geçen bu madde, önümüzdeki günlerde büyükşehir belediye meclisine gelecek. Şayet, madde oradan da geçtiği takdirde, ağaçların kesilmesi ve yol genişletme çalışmasının önündeki engeller kalkmış olacak.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi