g_3z8Bo.jpg

Dışişleri Bakanlığı görevine Hakan Fidan’ın gelmesi ve Türkiye'nin Fidan döneminde nasıl bir politika izleyeceğini TRHaber’e değerlendiren Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, “Hakan Fidan'ın istihbarat geleneğinden gelmesi Türkiye karşıtı politika izleyen ülkeleri endişelenmektedir” dedi.



9 Haziran 2023 Cuma
Gaziantep

Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, TRHaber’e Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ı ve Türkiye'nin Fidan döneminde nasıl bir politika izleyeceği hususunda açıklamalarda bulundu.

Fidan’ın 28 Mayıs seçimi öncesi uygulanan dış politikaya vakıf olduğunu, proaktif bir politika izleyeceğinin muhakkak olacağını belirten Gökçe, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* Hakan Fidan, istihbarat geleneğinden gelmesi Türkiye karşıtı politika izleyen ülkeleri endişelenmektedir. MİT müsteşarı olması ve uzun yıllar görev yapması diplomasinin ve diplomatik yönünün yanı sıra Şahin özelliğini ön plana çıkarabilir.

* Türkiye'nin bugüne kadar izlediği Milli menfaate dayalı dış politikası bölgesel güç olmasını sağlamış, Savunma Sanayii ile birlikte küresel güç olma yoluna doğru gitmektedir. Dolayısıyla mevcut politikada katkısı olan Fidan'ın ‘Milli politika’ vurgusu önemlidir.

* Milli politika emperyalist ülkelerin penceresinden bakmayan, tamamen ülkenin menfaatini gerektiren bir politika olması sebebiyle, emperyalist ülkelerin politikaları ile çakışmaktadır. Dolayısıyla bunun sürdürülmesi elzemdir.

* Aksi takdirde bugüne kadar elde edilen kazanımların kaybedilmesiyle karşı karşıya kalınır. Fidan bunun bilincinde olarak Milli menfaatler doğrultusunda küresel güç olma yolunda tavizsiz politikalar geliştirecektir. Dengeli, bekanın devamı ve Ankara merkezli politikalara devam niteliğindedir.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi