sd_pN8Bk.jpg

Eski Şahinbey Belediye Başkanı ve CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz, CHP’de isimlerin değişmesinden ziyade, parti içerisindeki yanlışların ve eksiklerin düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti.



5 Temmuz 2023 Çarşamba
Gaziantep

14 Mayıs seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP’de yaşanan değişim ve genel başkan değişikliği tartışmaları sürerken, biz de konu hakkında CHP’nin ağır toplarından Yaşar Ağyüz’den konu hakkında görüş aldık.

HİÇBİR SEÇİM 12’YE 5 KALA KAZANILMAZ

Ülkemizde bir seçim bitince gelecek seçim için çalışmaya başlamak gerektiğine dikkat çeken Ağyüz, şu görüşlere yer verdi:

* CHP’de sorun, Ahmet gitsin Mehmet gelsin meselesi değildir. Böyle bakarsak sorunu çok basitleştirmiş, kişileri rencide etmiş oluruz. Önce son seçim kaybını yenilgi olarak kabullenip yapılanları ve yapılması gerekenleri tahlil etmek gerekir. Hiçbir seçim 12’ye beş kala çalışmaya başlamayla kazanılmaz.

* Seçim materyallerini, toplumun sorun ve beklentileriyle çözüm yollarını yeniden gözden geçirmek gerekir. Partimizin sorunları, yeni bir program ve tüzük kurultayları yapılarak eksiklikler ve yenileştirmelerle giderilmelidir. Eskiyen unsurlar bir kenara bırakılmalı ve öncelikle parti içi demokrasi değişmez ve kalıcı biçimde gerçekleştirilmelidir. Her kademede ön seçim kaçınılmaz uygulamadır.

* Öncelikle üye yapısı yeniden yapılandırılmalıdır. Üye, aidat bağı ile partisine bağlı olmalıdır. Aidatını ödeyen üye, her seçim ve kararda söz sahibi olmalıdır. Üretken ve çözüm üretici siyaset her alanda öne çıkarılmalıdır.

* CHP, sosyal demokrat bir parti olduğunu hatırlamalı, laiklikten, insan haklarından, demokrasiden, kişi hak ve özgürlüklerinden asla vazgeçmediğini vurgulamalı, işbirliklerini ve ittifakları bir başka siyasete benzeterek yapmamalıdır. Doğal müttefiklerini unutmamalı ve de onlardan asla vazgeçmemelidir.

* Ulu önder Atatürk ilke ve devrimlerini hep savunmalı, canlı tutmalıdır. Kısa ömürlü makyajlarla, yenileşmelerle beklenen sonuca ulaşamayız. Üslup, yöntem ve kadrolar ülke, toplum ve çağın gerekleri düşünülerek yenileştirilmelidir. Böyle yapılırsa kadro bunların üzerinde kendiliğinden yenileşir ve gençleşir.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi