cv_IZ5F7.jpg

CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Hasan Nesanir, Mücahitler Mahallesi’nde bulunan ve mevcut durumda otopark ve cami olarak kullanılan arazinin planının değiştirildiğini ve 15 kat bina olacak şekilde planlandığını, bu plana açtıkları dava sonucunda İdare Mahkemesi’nin plan değişikliğinin yürütmesini durdurduğunu belirtti.



6 Temmuz 2023 Perşembe
Gaziantep

Mücahitler Mahallesi(Aymerkez arkası)’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan boş arazi, vatandaşlar tarafından otopark olarak kullanılıyordu. Bu otoparkın yanında bir de cami bulunuyordu. Daha sonra bu alanın planı, Şehitkâmil Belediyesi tarafından değiştirildi ve 15 kat yüksekliğe sahip bina yapılması planlandı.

NESANİR, ÖZMEN VE HUKUK KOMİSYONU DAVA AÇTI

Belediye meclislerinden oy çokluğu ile geçen bu plan değişikliğinin ardından, CHP Şehitkâmil Belediye Meclis Üyesi Hasan Nesanir, İlçe Başkanı Yunus Emre Özmen ve hukuk komisyonu, bu değişikliğin iptali için yargıya gitti ve dava açtı.

YÜRÜTMESİ DURDURULDU

CHP’lilerin açtığı davanın ardından Gaziantep 3. İdare Mahkemesi, bu planın yürütmesini durdurma kararı verdi. Konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Nesanir, ‘’Şehitkâmil Belediyesi, Mücahitler Mahallesi’nde bulunan otopark ve cami alanını imar değişikliği yaparak, oyçokluğuyla 15 katlı ticarethaneye çevirdi. Büyükşehir’de bunu oyçokluğu onadı. İlçe başkanımız Yunus Emre Özmen ve Hukuk Komisyonu Başkanımız Erdem Gökpınar ile konuyu yargıya taşıdık.  Ve mahkeme bizi haklı görerek, yürütmeyi durdurma kararı verdi’’ dedi.



sd_u1LAx.JPG 1 / 2

lo_L266Y.JPG 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi