lo_fE6yT.jpg

Gaziantep'te Sanko Holding'in Burak Mahallesi’nde bulunan iplik fabrikasının arazisi şimdi de ticari alana çevrildi. Karar, geçtiğimiz günlerde yapılan Şehitkâmil Belediyesi Meclisi’nde alınırken, CHP, bu plan değişikliğine ret oyu verdi.



8 Temmuz 2023 Cumartesi
Gaziantep

Sanko Holding’in Burak Mahallesi’nde bulunan ve uzun yıllar iplik fabrikası olarak kullanılan arazisinin planı geçtiğimiz yıllarda konut + ticari alan olarak değiştirilmişti. Belediye meclislerinden geçen bu plan değişikliğine CHP tepki göstermiş ve söz konusu planın iptali için yargıya gidilmişti.

MAHKEME PLANI İPTAL ETTİ

CHP’nin açtığı davanın ardından İdare Mahkemesi, söz konusu plan değişikliğini iptal etmişti. Yargının bu kararının ardından aynı yer için farklı bir plan yapılarak, yeniden Şehitkâmil Belediyesi Meclisi’ne getirildi.

TİCARİ ALANA ÇEVRİLDİ

Geçtiğimiz günlerde yapılan Şehitkâmil Belediyesi Temmuz ayı ikinci meclis oturumunda, söz konusu alanın planının ticari alan olarak değiştirilmesi teklif edildi. Teklif, Ak Parti ve MHP’lilerin onayı ile meclisten geçti. CHP grubu ise bu değişikliğe ret oyu verdi.

DEPOLAMA ALANI OLACAK

Madde üzerinde söz alan CHP’li meclis üyeleri, bu bölgedeki GATEM Kavşağı’nın zaten sıkıntılı bir kavşak olduğunu, yapılan bu değişiklikle o kavşaktaki yoğunluğun daha fazla artacağını söylerken, Başkan Rıdvan Fadıloğlu ise,  söz konusu alanın depolama alanı olarak kullanılacağını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’E GELECEK

Şehitkâmil Belediyesi Meclisi’nden geçen plan, önümüzdeki günlerde büyükşehir meclisine gelecek. Şayet plan bu şekli ile oradan da geçtiği takdirde kesinleşecek ve askıya çıkacak.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi