fg_8GUg9.jpg

Her fırsatta dile getirdiğimiz ‘Gaziantep Üniversitesi bilim yuvası olmaktan çıkartıldı’ tespiti bir kez daha ispatlandı. Bilim merkezleri, araştırma merkezleri, deney laboratuvarları, öğrenciler için uygulama merkezleri inşa etmesi gereken üniversite yönetimi, üniversite sınırları içerisindeki bir alana demir ayak ve saclardan oluşan dükkânlar yaptı. Belediye, söz konusu inşaatı mühürlerken, üniversiteye ise ceza kesti.



9 Temmuz 2023 Pazar
Gaziantep

50 yıllık köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olan Gaziantep Üniversitesi, rezil edilmeye devam ediliyor. Rektör Arif Özaydın döneminde her gün bir skandal ve olumsuzlukla gündeme gelen üniversite, şimdi ise kaçak yapılarla gündemde.

GAZETEMİZ GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giriş yolunun hemen sol tarafında bulunan ve boş olan bir araziye geçtiğimiz aylarda bir inşaat yapılmıştı. O inşaatın çalışması belediye tarafından durdurulmuştu. O rezalet yetmezmiş gibi, bu defa aynı yere daha küçük bir inşaat çalışması başlatıldı. İnşaat çalışmalarının ardından gazetemiz konuyu gündeme getirmiş ve belediyelere, ’Bu inşaatın izni ve ruhsatı var mı?’ diye sormuştu.

İNŞAAT DURDURULDU, CEZA KESİLDİ

Dükkân tarzında bölümlere ayrılan ve resmi inşaat olmaması için demir ayaklar ve saclardan oluşan inşaattaki çalışmalar, geçtiğimiz günlerde durduruldu ve bu inşaattan dolayı üniversiteye ceza kesildi. İnşaat içerisinde Şehitkâmil Belediyesi ekipleri tarafından bırakılan yazıda, ’’Bu inşaat ruhsatsız, ruhsata aykırı olduğundan mühürlenerek, durdurulmuştur. İnşaata devam edilmesi halinde, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. İnşaatınıza ait yapı ruhsatı ve tapunuzla beraber yapı kontrol müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekir. Ruhsatsız yapılan yapılar için para cezası ve yıkım kararı verilecek ve yapı yıkılacaktır. Yapı kontrol müdürlüğü’’ denildi.

KESİLEN PARA CEZASINI KİM ÖDEYECEK?

Üniversiteye kesilen para cezasının 560 bin TL olduğu belirtilirken, bu cezayı kaçak yapı yapılmasına izin verenlerin mi, yoksa üniversitenin mi ödeyeceği merak konusu. Gazete olarak kamu adına talebimiz, kaçak yapının yapılmasına izin verenlerin bu cezayı ödemesi yönündedir.

KENTİ YÖNETENLER NEREDE?

Rektör Arif Özaydın döneminde birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde bilim yuvası olmaktan iyice uzaklaştırılan, hemen hemen tüm alanlarda üniversitenin yıkıma uğratıldığı, akademik ve başarı sıralamalarında yer almayan üniversitenin yönetimine kent yöneticilerinin daha ne kadar sessiz kalacağı ve bu gidişatı daha ne kadar seyredecekleri merak konusu.

HUKUKSUZLUK TEPKİ ÇEKMESİN DİYE ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINI ALET ETTİLER

İnşaatı yapanlar, kaçak ve ruhsatsız yapının tepki çekmemesi için ilginç bir yönteme başvurdu. İnşaat çevresine asılan bir afişte, ’’Bu yapı, Gaziantep Üniversitesi vakfına aittir. Buradan sağlanacak gelirler, şehit ve gazi çocuklarına burs olarak verilecektir.’’ denildi.



fg_ll1Le.JPG 1 / 6

gh_1a0o9.JPG 2 / 6

gh_ETZ03.JPG 3 / 6

vb_u4Ghv.JPG 4 / 6

hj_xEbsN.JPG 5 / 6

vb_36mW5.JPG 6 / 6




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi