lk_gL26a.jpg

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen, Eruslu Global’a bağlı fabrikalarda yapılan usulsüzlüklerle hem devletten vergi çalındığını, hem de işçilerin kıdem tazminatlarından, fazla mesailerinden, emekliliklerinden ve geleceğinin çalındığını iddia etti.



22 Temmuz 2023 Cumartesi
Gaziantep

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen, Gaziantep OSB’de bulunan Eruslu Global ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medyadan açıklamalar yapan Türkmen, firmaya bağlı fabrikalarda çalışan işçilerin maaşlarının normalde 11-12 bin TL olduğunu, ancak ücret bordrolarında asgari ücret gösterildiğini iddia etti.

PAZAR MESAİLERİ RESMİYETTE DEPREM YARDIMI OLARAK GÖSTERİLİYOR

Türkmen, söz konusu firma ile ilgili yaptığı paylaşımlarda, şu ifadelere yer verdi:

* Antep’te Eruslu Global’e bağlı fabrikalar Ecoplast, Eruslu Sağlık, BZ İnşaat ve Erpen’de yapılan usulsüzlüklerle hem devletten vergi çalınıyor, hem de işçilerin kıdem tazminatından, fazla mesailerinden, emekliliğinden, geleceğinden çalınıyor.

* Bu işyerlerinde ortalama ücretler ek ödemeler dâhil 11-12 bin TL olmasına rağmen, ücret bordrolarında sadece asgari ücret gösteriliyor. Depremden önce asgari ücret üzerindeki farklar elden ödenirken, depremden sonra deprem yardımı olarak gösteriliyor. Pazar mesaileri resmiyette deprem yardımı olarak gösteriliyor.

* Ayrıca, devlet destekli bin TL’lik enerji yardımları işçilerin fazla mesai alacağından düşülerek, yine deprem yardımı olarak gösteriliyor. Erzak yardımı ve devamsızlık primleri ise işçi bir gün rapor alsa dahi kesiliyor.

* Bunlar yetmezmiş gibi, Eruslu patronu şimdi de işçilerin pazar tatiline ve pazar mesaisine göz dikmiş durumda. Yapılan yeni bir duyuruyla, pazar tatili normal iş günü haline getirilmek isteniyor. 7’li sistemle haftada iki gün 12 saat çalışma ve hafta içi bir gün izin dayatılıyor.

* Eruslu işçileri bu dayatmayı ve usulsüz hak gasplarını kabul etmiyor. Bu haksızlıklara ve dayatmalara karşı, BİRTEK-SEN olarak sonuna kadar işçilerin yanındayız.  Çalışma Bakanlığı ve bağlı yerel yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Konunun takipçisi olacağız.



lo_6p18c.jpg 1 / 2

lo_dYQMC.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi