lo_EU8CX.jpg

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Eruslu Global ile ilgili yeni açıklama yayınladı.



26 Temmuz 2023 Çarşamba
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Eruslu Global ile ilgili bazı iddialarda bulunmuş, bu firmaya bağlı fabrikalardaki bazı işçilerin maaşlarının düşük gösterildiğini, devletten vergi kaçırıldığını, mesailerin deprem yardımı gibi gösterildiğini belirtmişti.

MÜFETTİŞLER FABRİKALARA DENETİMİ GİTTİ

Mehmet Türkmen’in açıklamalarını yerel medyada sadece gazetemiz haberleştirmiş, olup biteni kamuoyuna duyurmuştuk. Bu gelişmelerin ardından müfettişlerin söz konusu firmanın fabrikalarına denetime gittiği öğrenildi.

KARACA’DAN PAYLAŞIM

Bu gelişmeyi sosyal medyadan duyuran EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, şunları söyledi:‘‘Çağrılarımız üzerine, Çalışma Bakanlığı’na bağlı müfettişlerin Eruslu Global'e bağlı fabrikalara bugün denetime gittiği bilgisini aldık. Ancak, patron temsilcilerinin, müfettişlerin işçilerle görüşmesini engelleme, müfettişleri göstermelik bir denetim yapmaya ikna etme yönünde tutumları olduğunu duyuyoruz. Deprem yardımlarını iç edip, işçilerin sosyal haklarına el koyanlar, müfettişlerin şeffaf, olması gerektiği gibi bir denetim yapma görevini engellerse, müfettişler de görevlerini yapma konusunda ısrar etmezse bu da ayrıca bir suç oluşturur. Gözümüz Eruslu fabrikasının üstünde. Denetimin sonuçlarını bekliyoruz. Takipçisiyiz’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi