df_8f70a.jpg

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine çağrı yapmış, önümüzdeki günlerde yapılacak olan gastronomi festivalinin iptal edilmesini istemişti. Haberimizden günler sonra, HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, belediyelerin konser, festival ve benzeri etkinlikleri iptal etmesini istedi.



8 Ağustos 2023 Salı
Gaziantep

6 Şubat tarihli depremler ve sonrasında yaşanan gelişmelerin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi hemen her meclise borçlanma maddesi getirmiş ve birkaç ay içerisinde 6.5 milyar TL meclisten borçlanma yetkisi almıştı. Belediye, bir yandan borçlanmaya giderken, diğer yandan yine meclisten önümüzdeki günlerde yapılacak olan gastronomi festivali için Gaziantep’e gelecek yerli ve yabancı katılımcıların masraflarının belediyeden karşılanması için onay almıştı.

GAZETEMİZ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ekonomik krizin iyice arttığı, insanların alım gücünün azaldığı bir dönemde, Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin festival için kentimize gelecek olan katılımcıların masraflarını karşılayacak olmasına gazetemiz tepki göstermiş, tasarruf tedbirlerinin yayınlandığı bu dönemde bu festivalin iptal edilmesini, oraya harcanacak bütçenin farklı alanlarda kullanılmasının memleketin hayrına olacağına dikkat çekmişti.

HÜDA PAR’LI DEMİR’DE KONSER VE FESTİVALLERİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEDİ

Gazetemizin haberinden günler sonra, bu kez HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, bir açıklama yaptı ve tüm belediyelerin konser, festival gibi etkinlikleri iptal etmesini istedi. Demir, ’’Türkiye’nin ekonomik anlamda amiyane tabir ile iflas ettiği bir dönemde eğlence, festival ve boş şeyler ile bu kadar büyük paraların çar çur edilmesi, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımıza büyük bir hakarettir. Enflasyon yükünün beli büktüğü bir dönemde gözlerimizin içine baka baka kamu malının adeta ateşe verilmesi hakaret değil de nedir?’’ dedi.

DAHA YENİ HEMŞEHRİ DERNEKLERİ FESTİVALİ YAPILDI

Toplumun her kesiminden tasarruf çağrıları yapılırken, Gaziantep’te belediyeler bu çağrılara çok kulak vermiyor. Daha birkaç gün önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 gün süren Hemşehri Dernekleri Festivali yapılmıştı.



df_IyI92.jpg 1 / 3

fg_NxJx5.jpg 2 / 3

df_HBqN6.jpg 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi