lop_82Qmz.jpg

EMEP, Başpınar’da işçilerin iş bırakma eylemine dair açıklamasında, "Taleplerin yaygınlaştırılması ve ortaklaştırılması için partimiz bütün olanaklarıyla işçilerin yanında olmaya devam edecek" dedi.



9 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

Emek Partisi Gaziantep İl Örgütü Başpınar’da işçilerin iş bırakma eylemlerine dair açıklama yaptı. Açıklamada, “İnsanca yaşayabilecek bir ücret için mücadele eden Başpınar’daki işçi kardeşlerimizin taleplerinin yaygınlaştırılması ve ortaklaştırılması için partimiz bütün olanaklarıyla işçilerin yanında olmaya devam edecektir” denildi.

"EK ZAM TALEBİ EN HAKLI TALEPTİR"

Antep’te asgari ücrete yapılan yüzde 34’lük zam sonrası fabrikalarda çalışan işçilerin ücretlerinin ne kadar olacağı maaşlarının yatmasıyla netleşmeye başladı. Birçok fabrikada işçiler yapılan zammı kabul etmeyerek iş bıraktı. Koza Halı ve Şireci fabrikalarında işçiler dışarıda bekleyişini sürdürüyor. Emek Partisi yaptığı açıklamada, “Onlarca fabrikada patronlar zam oranlarını açıklamazken, onlarca fabrikada işçilere zamsız ücretleri yatırılıyor. Kar üstüne kar eden, işçilerin sırtından milyonlar kazanan patronlar sıra işçilerin zam oranlarına gelince işçileri oyalıyor; işçilerin talep ve tepkilerine karşı işçileri sefalet zammına mahkûm etmeye çalışıyor.  İşçiler, asgari ücrete yapılan %34 zam oranının kendi ücretlerine yansıtılmasıyla geçinebilmelerinin mümkün olmadığını söylüyor. Asgari ücrete yapılan zam henüz ceplere bile girmeden erimişken ek zam talebi en haklı taleptir” dedi.

İşçilerin mücadelesinin yanında olduğu belirtilen açıklamada, “İnsanca yaşayabilecek bir ücret için mücadele eden Başpınar’daki işçi kardeşlerimizin taleplerinin yaygınlaştırılması ve ortaklaştırılması için partimiz bütün olanaklarıyla işçilerin yanında olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

SEVDA KARACA: BU SESİ BU MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Antep'te işçilerin insanca bir ücret, insanca bir yaşam mücadelesi yayılıyor. Şireci Cotton'da 4. ve 5. işletmelerde dün iş bırakan işçilere bugün 1, 2 ve 3. işletmelerde çalışan işçiler de iş bırakarak dahil oldu. Dün iş bırakan Koza Halı'da da işçilerin mücadelesi sürüyor. Bütün imkanlarımızla işçilerin mücadelesinin yanındayız. Bu sesi, bu mücadeleyi büyüteceğiz!” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi