lop_XD627.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Fatma Şahin’in gündemi bisiklet dağıtımı olurken, deprem bölgelerinden şikâyetler geliyor.



14 Ağustos 2023 Pazartesi
Gaziantep

6 Şubat tarihli depremlerin üstünden 6 aydan fazla bir süre geçti. Depremin ağır yıkıma uğrattığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde hayat normale dönmeye çalışıyor. Bir yandan devlet tüm olanakları ile depremzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken, diğer taraftan farklı şikâyetler geliyor.

PINARLARDAN GİDİP SU GETİRİYORLAR

Yıkıcı depremlerin ardından içme sularında sıkıntı yaşanmış, kısa bir süreliğine suları içmeyin çağrıları yapılmıştı. O günden bugüne depremzedeler hazır su içmeye çalışıyor. Nurdağı merkez ve mahallelerinde (köylerinde) yaşayan depremzedeler, çeşme suyuna güvenmediği için gidip kilometrelerce uzaklıktaki pınarlardan su getirerek, içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

İLAÇLAMA YOK, DEPREMZEDELER PERİŞAN

Gazetemize gelen bilgilere göre, çöpler sık sık toplanmıyor. Havaların sıcak olması nedeniyle toplanmayan çöpler koku yapıyor ve sivrisinek, haşerelerden durulmuyor. Bunun üzerine bir de ilaçlama çalışması yapılmayınca, depremin vurduğu halk perişan oluyor.

BAZI MAHALLELERE HENÜZ KLİMA DAĞITILMAMIŞ

Yazın kavurucu sıcaklarının yaşandığı bugünlerde, konteynarlarda durulmuyor. İlçe merkezindeki konteynerlara AFAD klima bağlattı. Ancak, köy diye tabir edilen mahallelerde yaşayan vatandaşların konteynarlarına henüz klima bağlanmadı. İşte bu nedenle, depremzede vatandaşlar zor günler geçiriyor.

BELEDİYENİN DAĞITTIĞI TOHUMLARDAN ÜRÜN ÇIKMADI, ÇİFTÇİ PERİŞAN OLDU

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Nurdağı ilçesindeki çiftçilere geçtiğimiz aylarda yüzde 50 hibeli yer fıstığı tohumu dağıttı. Çiftçi, o tohumları aldı ve tarlasına ekti. Ancak, tohum mahsul vermedi. Depremin üzerine bir de diktikleri tohumdan verim alamayan çiftçiler, diktiği tarlayı bozdu ve gidip farkı yerlerden tohum alarak, yeniden ekim yaptı.

DEPREMZEDELERİN YARALARINI SARIN

Deprem bölgelerinde yaşanan sıkıntıları gündeme getiriyor, belediye ve başkanı Fatma Şahin’e çağrı yaparak, esnafa, belediye çalışanlarına, imamlara, muhtarlara ve daha çoğu kesime ücretsiz olarak dağıttığınız bisikletlerin bütçesini, depremzede vatandaşlar için harcayın diyoruz.



fg_EP8D3.jpg 1 / 5

pl_uR65J.jpg 2 / 5

fg_n7e97.jpg 3 / 5

pl_6vcL6.jpg 4 / 5

pok_zuTH3.jpg 5 / 5




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi