fg_nelBN.jpg

Vekil seçildikten sonra geçen 75 günlük süreci değerlendiren CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep’in ve halkın ciddi sorunları olduğunu kaydetti.



15 Ağustos 2023 Salı
Gaziantep

14 Mayıs genel seçimlerinde CHP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Melih Meriç, vekil seçildikten sonra yaptığı çalışmalar, verdiği önergeler ve kanun teklifleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Partisinin il başkanlığında basın mensupları ile buluşan Meriç, kent ve ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KENTİN HEMEN HEMEN TÜM SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep’in hemen hemen tüm sorunlarına dikkat çeken Meriç, asayiş, sağlık, ekonomi, ulaşım, deprem ve diğer alanlardaki sıkıntılara değindi. Halktan aldığı destekle gece gündüz demeden çalıştığını, Ankara’da bulunmadığı günlerde Gaziantep’e gelerek, çarşı pazar demeden gezdiğini belirten Meriç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

VİZE SORUNU: Meclise ilk gittikten sonra, iş adamlarının, vatandaşların, öğrencilerin vize sorunu ile karşılaştığını gördüm. Bu konuda ciddi şikâyetler geldi ve ilk soru önergemi vize sorununun çözümü konusunda verdim. Konu ile ilgili birkaç büyükelçi ile görüştüm. Çözüm noktasında söz aldım.

KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİSLER VE MİMARLARIN DÜŞÜK ÜCRET ALMASI: İkinci önergem ise kamuda düşük ücretle çalışan mühendisler ve mimarlar ile ilgiliydi. Onların sorunlarını ben biliyordum. Ama bu sorunları, meclis gündemine taşıdım. O sorunları çözmeye çalıştık. Ama iktidar partisi, muhalefet partilerinden gelen tüm önerileri okumadan, dinlemeden direk reddediyor. Ama buna rağmen, biz bu sorunu gündeme getirmeye ve takip etmeye devam edeceğiz.

HASARLI BİNALARIN DURUMU: Bilindiği üzere, 6 Şubat tarihinde kentimizde ciddi bir deprem yaşadık. Bu depremde yıkılan, hasarlı olan binalar vardı. Bu binaların ne olacağı ile ilgili önerge verdim. Sıkıntıların çözümü için birkaç defa çevre ve şehircilik bakan yardımcısı ile görüştüm. Bakanlık yetkilileri, orta hasarlı binaların güçlendirileceğini söyledi. Bu sıkıntıların giderilmesi için elimden geleni yapacağım.

SAĞLIK ALANINDA CİDDİ SIKINTILAR VAR: Kentimizin sağlık alanında ciddi sıkıntılar var. Bugün randevu alamıyorsunuz, muayene olmak için günlerce beklemek zorunda kalıyorsunuz. Hastanelerde ve acil servislerde ciddi sıkıntılar var. Tıp fakültesinde yatak bulmak adeta imkânsız. Onkoloji hastaları başka illere gönderiliyor. Ayrıca hastane, yatak, doktor, hemşire, personel sıkıntısı var. Bu sıkıntılara bakanlık ve sağlık il müdürlüğünün acil çözüm bulması gerekiyor.

SURİYELİLER MESELESİ: Ülkemizin ve kentimizin en büyük sorunlarından birisi de Suriyeli mülteciler. Esnaf, vatandaş hemen hemen herkes, Suriyelilerden şikâyetçi. Seçim çalışmalarında bu konuda ciddi şikâyetler aldık. Bu sorunu Ak Partili vekiller ve bürokratlar da biliyor. Ama sorunun çözümü noktasında dik duramıyorlar.

İNŞAATLARIN YAPILDIĞI DÖNEM İLE İNSANLARI SORUMLU TUTMAK GEREKİYOR: Depremlerde çoğu bina yıkıldı. Bunun sorumlusu olarak, mimar ve mühendisleri gördüler. Bu nedenle yaklaşık 6 aydan beri, birçok arkadaşımız cezaevinde. Ve hala mahkemeye çıkmayı bekliyorlar. Bizim bu adalet sistemini daha hızlı çalışır bir hale getirmemiz gerekiyor. Yıkılan binalarla ilgili bazı bilirkişi raporlarına bakıyorum. Günümüzün şartnameleri ile 30 yıl önce yapılan binaların şartnameleri aynı değil. Bu şartnamelerin hepsini aynı kefeye koyuyorlar. Ben de inşaatçıyım. 30 yıl önce yaptığım inşaatlarda kullandığımız malzemeler ve yaptığım şartnamelerle şu ankinin arasında çok farklar var. O nedenle, inşaatın yapıldığı günkü şartnamelerle insanları yargılamak ve sorumlu tutmak gerekiyor.

MECLİSİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDIK, AK PARTİLİLERİN OYLARIYLA 2 SAAT SONRA MECLİS KAPANDI: Özellikle seçim sonrası yapılan zamlar ve getirilen vergiler, vatandaşlarımızı zor durumda bıraktı. Hal böyle olunca, benim de imzamın bulunduğu imzalarla, meclisi olağanüstü toplantıya çağırdık. Meclis toplandı. Ama maalesef Ak Partili vekillerin oyları ile iki saat sonra meclisi kapatmak zorunda kaldık.

HALK EKMEK FİYATLARINI AŞAĞI ÇEKİN: Gaziantep’in en büyük sorunlarından birisi halk ekmek. Fiyat olarak Türkiye’nin en pahalı, gramaj olarak ise en düşük gramajlı ekmeği Gaziantep halkı tüketiyor. Buradan sizlerin huzurunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni bir kez daha uyarıyorum. Lütfen, ekmek fiyatlarını aşağı çekiniz. Gramajlarını yükseltiniz. İnsanların ekmeğe ulaşımını kolaylaştırınız.

BİREYSEL SİLAHLANMA YASA TEKLİFİ: Bireysel silahlanma ile ilgili bir yasa teklifi verdim. Yasa teklifinin ardından özellikle sosyal medyada ciddi eleştiri aldım. Niye eleştiri aldığımı anlamış değilim. Kanun teklifimin özü, 30 yaşından küçüklere asla silah ruhsatı verilmemesiydi. Ayrıca ruhsatsız silahlara verilen cezaların 16 yıla çıkartılmasını istedim. İşte düğünlerde, eğlencelerde, kutlamalarda görüyoruz. İnsanlar canı istedikçe silaha sarılıyor. Bunun bir şekilde önlenmesi lazım. Özellikle Gaziantep’te silahlı kavga olayları artmış durumda. Bu konuda doğru çalışma yaptığımı düşünüyorum ve olayın takipçisi olacağım.

BARAK OVASININ SULAMA SORUNU: Barak Ovası’nın ciddi sulama problemi var. Bu problemin bir an önce çözülmesi gerekiyor. Baraklılara biraz sitem ediyorum. Çünkü, her seçimden önce bu sorunun çözümü için iktidar kendilerine söz veriyor. Ama bu sözü verenler, seçim sonrası sözlerinin arkasında durmuyor. Oradaki çiftçilerimizin ciddi sorunları var. Bir an önce bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

BARINMA SORUNU: Gaziantep gibi kentlerde ciddi barınma sorunu var. Bugün oturulamayacak durumdaki evlerin kirası bile 5 bin TL’den başlıyor. İnsanların en temel ihtiyaçlarının başında barınma geliyor. Bu sıkıntının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bugün kentimizde ciddi kiralık ev sıkıntısı var.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİNE ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR: Toplu taşıma ücretleri çok yüksek. Vatandaş bir yere gidip gelse 15 TL gidişte, 15 TL ise dönüşte verecek. Bir gidiş geliş 30 TL. Bu parayı aya vurduğumuzda bin TL yapar. Belediyenin yüksek fiyatlara bir çözüm bulması gerekiyor.

TOP SAHALARININ YERİNE BİNA DİKİLDİ: Amatör spor kulüplerinin ciddi sıkıntıları var. Bu kulüplerimizin desteklenmesi gerekiyor. Benim çocukluğum döneminde, Gaziantep’te hemen hemen her mahallede bir iki tane top sahası vardı. Maalesef o sahaların birçoğunun yerinde şu anda binalar var. Sporu rant uğruna maalesef engelliyoruz. Belediye başkanlarımızın hepsinden ricam, mümkünse tüm mahallelerimize bir spor kompleksi yapın. Çünkü, gençler bizim geleceğimiz.

İNSANLARIN EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ İŞ: Şu anda insanların en büyük sorunlarından birisi iş. İnsanların hepsini üniversite mezunu yapıyoruz. Eline diplomayı veriyoruz. Ama üniversitelerde kaliteli eğitim vermiyoruz. Sonra da bu insanlar işsiz kalıyor. Bu ülkenin berbere de, inşaatta çalışan işçiye de, ayakkabıcıya da, doktora da, öğretmene de ihtiyacı var. Ama devlet bunu planlamalı. Planlamadan yaptığınız her işin sonu bugünkü gibi olur. Bugün bakıyorsunuz binlerce eğitimsiz öğretmen mezun var. Bu eğitimsizlik onların suçu değil, bugünkü iktidarın suçu. Bu ülkeye, gençlerimize yazık.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi