olp_i4i8v.jpg

Son aylarda 6,5 Milyar TL borçlanma yetkisi alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde, şimdi ise borçlanma sırası şirketlerde. Belediyenin iki şirketi, toplam 300 milyon TL borçlanmak istiyor.



16 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde, borçlanmalar son bulmuyor. Deprem sonrası belediye, meclisten bu yıl için toplam 6,5 milyar TL borçlanma yetkisi almıştı. Ancak, anlaşılan borçlanma sadece belediye ile sınırlı kalmayacak.

BORÇLANMA SIRASI ŞİRKETLERDE

Belediyeden sonra borçlanma sırası şirketlere gelmiş görünüyor. Pazartesi günü yapılan belediye meclisi oturumuna, ‘Enerji A.Ş’nin 50 milyon, ‘Gazibel A.Ş’nin ise 250 milyon TL kamu ve özel bankalardan bu yıl için kredi kullanması istendi.

BU GİDİŞLE ÜLKE VE BELEDİYELER BATAR

Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Mehmet Sucu, belediye bütçesinin 2023 yılında 8 milyardan 15 milyar TL’ye çıkartıldığını, ama buna rağmen yine borçlanma yetkisi istenildiğini belirterek, ‘‘Bu borçlanmalarla belediye nasıl yönetilecek? Bu gidişle ülke ve belediyeler batar. Allah size yardım etsin’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi