df_Ob12S.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kentteki konut ve barınma sıkıntısına dikkat çeken CHP’li Mehmet Sucu, ''Kentimizde kiralık ev fiyatları 15 bin TL’ye dayanmış durumda’’ dedi.



17 Ağustos 2023 Perşembe
Gaziantep

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oturum dışı söz alan CHP’li Mehmet Sucu, kentteki konut ve barınma sıkıntısına dikkat çekti. Gaziantep’e tayini çıkan memurların kente gelmek istemediğini kaydeden Sucu, ‘‘Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan bir dostum aradı. Bir yakınının Gaziantep’e tayini çıkmış. Ama memur arkadaş, Gaziantep’e gelmek istemiyormuş. Sonra o dostum ‘bize kiralık bir ev bul’ dedi. Gidip giriş kat bir daireyi 12 bin 500 TL’ye zor buldum. Emekli maaşının 7 bin 500, asgari ücretin ise 11 bin 500 TL olduğu kentimizde, ev kiraları 15 bin TL’ye ulaşmış durumda. Bu sorunları biz burada konuşacağız, sizler de belediye olarak çözüm bulacaksınız.’’ dedi.

VATANDAŞI RAHATLATMALISINIZ

Gaziantep genelindeki hasarlı binalara da dikkat çeken Sucu, sözlerini şöyle noktaladı: ''6 Şubat tarihli depremlerin ardından sorunlar çığ gibi önümüzde duruyor. Bugün bakıyoruz, orta hasarlı binalar bir dert. Az hasarlı binalar ayrı bir dert. Yıkılan binalar ayrı bir dert. Bu sorunlar, kentte çığ gibi büyüyerek gidiyor. Bu sorunlara bir an önce ivedi şekilde çözüm bulmalı ve vatandaşı rahatlatmalısınız. Çünkü her gün bu konuda vatandaşlarımızdan şikâyet alıyoruz.’’






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi