lo_c2sIo.jpg

Gaziantep’te, valiliğin talimatı ile belediye, esnaf odalar birliği, ticaret il müdürlüğü personelinden oluşan ekipler, fiyat denetimine çıktı. Denetim yapılan yerler ünlü marketler, pastaneler, kebapçılar, baklavacılar, simitçiler, dürümcüler, tatlıcılar, lokantalar olması gerekirken, gidip gariban sıradan esnafın dükkânları denetlendi.



17 Ağustos 2023 Perşembe
Gaziantep

Başta Gaziantepliler olmak üzere, kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerde dâhil hemen hemen herkes, kentteki yeme ve içme fiyatlarından şikâyetçi. Kimilerine göre, Gaziantep’teki fiyatlar, İstanbul’dan bile daha pahalı. İşte bu şikâyetler üzerine, valiliğin talimatıyla belediye, esnaf odalar birliği, ticaret il müdürlüğü ekiplerinden oluşan bazı görevliler, kent merkezinde fiyat denetimine çıktı.

ÜNLÜ İŞLETMELER YERİNE GARİBAN ESNAF DENETLENDİ

Gaziantep’te yiyecek, içecek ve gıda ürünlerinin pahalı satıldığı yerler, genellikle lüks diye tabir edilen yerel market zincirleri, baklavacılar, simitçiler, kebapçılar, tatlıcılar, lokantalar, dondurmacılar, şarküteriler ve manavlar. Ancak oraları denetlemesi gereken görevliler, gidip gariban bakkal, simitçi, dürümcü, berber ve kuruyemişçileri denetledi.

ASIL DENETLENMESİ GEREKEN YERLERİ DENETLEYİN

Elbette fiyat denetimi yapılması, tarifelere uymayan ve yüksek fiyatlardan ürün satan işletmeler ve esnafa gereken işlemler yapılmalı. Burada sorun yok. Ancak bu denetim yapılırken, gidip ünlü ve yüksek fiyatlara ürün satan yerler denetlenmeli. Öyle yüzde 5-10 kar oranıyla ürün satan küçük esnaflar değil.



pl_0aWdW.jpg 1 / 10

pl_dbX9g.jpg 2 / 10

ok_2O5Wl.jpg 3 / 10

pl_d0e80.jpg 4 / 10

nm_f3voP.jpg 5 / 10

pl_eBdhM.jpg 6 / 10

pl_wg1lo.jpg 7 / 10

ml_VVw9j.jpg 8 / 10

pl_16AOt.jpg 9 / 10

pl_20716.jpg 10 / 10




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi