pl_m5QV8.jpg

Geçtiğimiz günlerde yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine bir madde getirildi. O maddeye göre, ‘Horasis küresel toplantısı’nın Gaziantep’te yapılabilmesi için İsviçre’de bulunan düşünce kuruluşuna 275 bin+KDV İşviçre Frangı ödeyeceğiz. Bunun yanı sıra, organizasyon kapsamındaki giderler de yine belediye bütçesinden karşılanacak.



23 Ağustos 2023 Çarşamba
Gaziantep

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep dâhil 10 il ciddi zararlar gördü. Gaziantep merkezinde hasarlı, yıkılacak, onarılacak binalar, tarihi yerler var. Bir yandan böyle sıkıntılar varken, diğer yanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, son birkaç ayda meclisten 6,5 milyar TL borçlanmak için yetki aldı. Bu borçlanmalar yetmezmiş gibi, geçtiğimiz günlerde yapılan meclise, bu kez belediye şirketlerinin 300 milyon TL borçlanması maddesi getirildi ve madde meclisten geçti. Hem kentte, hem de belediye de ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşanırken, konusu deprem olan bir toplantının Gaziantep’te yapılması için milyonlarca TL harcanacak.

275 BİN + KDV İSVİÇRE FRANGI ÖDEYECEĞİZ

Söz konusu madde de, ülkemizde yaşanan 6 Şubat tarihli depremlerin ardından hızlı ve daha dirençli yeniden inşa ve ekonomik toparlanma sürecinde uluslararası farkındalığın arttırılması ve bu süreçte güçlü işbirliklerinin kurulması amacıyla, gerçekleştirilmesi planlanan ‘Horasis küresel toplantısı’nın 22-24 Ekim 2023 tarhleri arasında Gaziantep ev sahipliğinde yapılabilmesi için gerekli olan 275.000 İsviçre Frangı + KDV tutarının Horasis’e ödenmesi, organizasyon kapsamında gerekli giderlerin karşılanması ve program kapsamında yapılacak anlaşma için başkan Fatma Şahin’e yetki verilmesi istendi.

MADDEYE CHP’LİLER DE DESTEK VERDİ

Söz konusu madde, AKP, CHP ve MHP’lilerin onayı ile oy birliği ile meclisten geçti. Ödenecek meblayı googleye yazdık ve TL karşılığını öğrendik. Google, 275 bin İsviçre Frangı’nın karşılığı olarak 8,5 milyon TL’nin üstünde bir rakam çıkarttı. 8,5 milyon TL sadece ana parası. KDV’nin yüzde kaç olduğunu öğrenmek için belediyenin dış ilişkiler daire başkanlığını aradık. Görüştüğümüz yetkili, ’’KDV oranını öğrenip size dönelim’’ dedi. Ancak, aradan günler geçmesine rağmen gazetemize dönüş yapılmadı.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN 10-15 MİLYON TL ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ

Düşünce kuruşuna ödenecek ücret ve toplantının masraflarının belediyeye en az 10-15 milyon TL bir külfet getireceğini düşünüyoruz. Ülke ekonomisinin ciddi bir krizden geçtiği, muhalefet meclis üyelerinin ‘bu gidişle belediye batar’ yorumlarını yaptığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmer Şimşek’in imzası ile tasarruf genelgelerinin yayınlandığı bir dönemde, böyle bir toplantıya gerek var mıydı, bu toplantıya harcanacak bütçe, farklı alanlarda kullanılsa iyi olmaz mıydı? sorularının cevabını kamuoyuna bırakıyoruz.

HORASİS NEDİR?

Yine googleden yaptığımız aramada, Horasis için şu tanım yapılıyor:

Horasis, merkezi Zürih, İsviçre'de bulunan bağımsız, uluslararası bir düşünce kuruluşudur. 2005 yılında Dünya Ekonomik Forumu'nun eski yöneticisi Frank-Jürgen Richter tarafından kurulan Horasis, sürdürülebilir yükselen piyasaların yenilenmesine ve gelişimine kendini adamıştır. Portekiz'in Cascais şehrinde her yıl düzenlenen Horasis Küresel Toplantısı, şirketleri ve toplumları ilgilendiren konulara odaklanan hükûmet yetkililerinin, bilim insanlarının ve aydınların, iş insanlarıyla bir araya geldiği bir toplantıdır. 

Daha fazla bilgi için https://tr.wikipedia.org/wiki/Horasis linkini tıklayabilirsiniz.



gh_EB298.jpg 1 / 4

lo_w1TU4.jpg 2 / 4

pl_79BpT.jpg 3 / 4

fg_4T6kJ.jpg 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi