mn_y9Xqi.jpg

Şehitkâmil Belediyesi’nin yeni hizmet binasının hemen arkasında bulunan Aydınlar Mahallesi’nde çevre kirliliği ve tozlanma had safhada. Bu durum çevre esnafını zor durumda bırakırken, artık şehir içinde kalan bir yer olarak nitelendirilen bölgede bulunan beton şantiyeleri ise kirliliği ciddi oranda arttırıyor.



6 Eylül 2023 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesine bağlı yeni gelişen bölgelerinden birisi Aydınlar Mahallesi. Burası yeni bir yerleşim bölgesi. Genellikle gıda toptancılarının ve oto tamircilerinin bulunduğu bir bölge. Bölgedeki inşaatlar ve boş arazilerden dolayı toz ve kirlilik yüksek. Buna birde beton şantiyeleri eklenince, iş içinden çıkılmaz hale geliyor.

ESNAF KİRLİLİKTEN ŞİKÂYETÇİ

Bölgede bulunan tamirciler ve diğer esnaflar, sokaklarda gerekli temizliğin yapılmadığını, bu nedenle yerden kalkan tozların hem insan sağlığını, hem de esnafın cihazlarına zarar verdiğini belirtiyorlar.

BETON ŞANTİYELERİ, KİRLİLİĞİ ARTTIRIYOR

Edindiğimiz bilgiye göre, bölgede birden fazla beton şantiyesi bulunuyor. Buradaki kum ve çimentoların tozları rüzgârın etkisi ile çevreye yayılıyor ve bu durum kirliliğin artmasına ciddi katkı sunuyor. Özellikle 03070 nolu sokakta bulunan bir şantiye, günlük olarak yıkanıyor. Yıkanan yerlerin kirli suları sokağa salınıyor. Bu işlem nedeniyle söz konusu sokakta toz ve kirlilikten geçilmediği ve esnafın zor durumda kaldığı belirtiliyor.

YENİ BİNALAR YAPILIYOR

Bölgede yüksek toz ve kirli hava kütlesi varken, birde bölgenin çevresine yeni binalar yapılıyor. Yarın bir gün bu binalarda insanlar yaşamaya başladığında, kirli hava kütlesinin o binalarda oturacak insanların sağlığını nasıl etkileyeceği merak konusu.

İNSAN SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTULMALI

Gazete olarak, kent merkezine yakın bir bölgede yaşanan bu kirliliği gündeme getiriyor, hem belediyenin, hem de ilgili kurum ve kuruluşların insan hayatını olumsuz etkileyen bu sıkıntıya son vermesini ümit ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı, önümüzdeki günlerde gerekirse konuyu yeniden gündeme getireceğimizin bilinmesini isteriz.



LP_w8BvH.JPG 1 / 9

pl_xJv1Q.JPG 2 / 9

lo_Vz53O.JPG 3 / 9

lp_kv010.JPG 4 / 9

lk_mPr9O.JPG 5 / 9

mn_5x3iE.JPG 6 / 9

mn_cdYw4.JPG 7 / 9

nb_Zf7O0.JPG 8 / 9

mn_EhSv9.JPG 9 / 9

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi