LOP_2A8mQ.JPG

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Meclisi’nin 2023 Yılı Eylül Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’nci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı.



12 Eylül 2023 Salı
Gaziantep

Meclis toplantısı öncesi GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin içeriği hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapan Başkan Fatma Şahin; Gaziantep’te dirençli şehir, ekonomi, yönetişim, toplum, çevre, güvenli şehir, altyapı gibi konularda yürütülen çalışmalara değinerek Gazi şehrin jeopolitik önemi, imkanları Gaziantep’in tarih ve kültüründe yemeğin öneminden bahsetti.

FESTİVAL GÜNLERİ BOYUNCA BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLI MÜZELER ÜCRETSİZ

Büyükşehir Meclis Salonu’ndaki toplantının gündemi GBB tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Gastronomi Festivali ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle birleştirilen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali oldu.  Bu kapsamda 16-24 Eylül tarihleri arasında GBB’ye bağlı hizmet veren tüm müzeler festival boyunca saat 08.30 ve 21.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.

Geçmiş yıllarda yapılan GastroANTEP’in kentte yarattığı başarılara değinen Fatma Şahin bu yılki festival programının içeriğinden söz etti. 16-24 Eylül tarihlerinde yapılacak GastroANTEP Kültür Yolu Festivali için toplamda 80 bin metrekarelik alanda yaptığı çalışma, kısa sürede tamamlanacak.

100 AMATÖR SPOR KULÜBÜNE NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Mecliste görüşülen maddeler kapsamında Gaziantep’te faaliyet gösteren Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na bağlı 100 amatör spor kulübüne 5 milyon TL nakdi yardımın yapılması hakkında karar verildi.

Öte yandan meclis maddelerine göre Gaziantep ve Tataristan Cumhuriyeti’nin Başkenti Kazan şehri arasında kardeş şehir ilişkisinin kurulması ve GBB bünyesinde gereken tüm girişimlerin yapılması hakkında Fatma Şahin’e yetki verilmesi oy birliği ile geçti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi