lo_M234c.jpg

Dün yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kentin bazı bölgelerinde yapılan imar değişiklikleri muhalefetin tepkisine neden olurken, akıllara Gaziantep’te sadece konut ve betona mı ihtiyaç var? soruları geldi.



16 Eylül 2023 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül ayı 2. Oturumu dün Oğuzeli’nde gerçekleştirildi. Bazı maddelerde belediye hizmet alanı, yeşil alan, su deposu alanı, fıstıklık ve tarım arazisi alanlarının imarının değiştirilerek, konut ve ticari alana dönüştürülmesi, tepkilere neden oldu.

BELEDİYELER ÖNCE HİZMET ALANINA, SONRA KONUTA ÇEVİRİYOR

Söz konusu plan değişiklikleriyle ilgili eleştirilerde bulunan muhalefet meclis üyeleri, belediyelerin kendi finansal açıklarını kapatmak için bu yöntemlere başvurduklarını belirterek, ’’Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin her zaman yaptığı iş bunlar. Planlamada belediye hizmet alanı yaparlar, planlamada yeşil alan yaparlar, aradan 6 ay 1 yıl geçer, daha sonra bu araziler, konut alanına dönüştürülür. 20. Madde de, Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi’nde belediye hizmet alanı görünen alan, konut alanına çevriliyor, diğer bir madde de yeşil alandan kırpılıp, konuta çevrildiğini görüyoruz. Şehitkamil’de Düşkünler Yurdu’nun yeri, belediye hizmet alanından ticari alana dönüştürülüyor. 31 madde de, su deposu konut alanına çevriliyor. 34 madde de fıstıklık ve tarım arazilerinin olduğu bölge, imara açılıyor. Tarım arazisi konuta çevriliyor’’ dediler.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi