df_v7bW0.jpg

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi’nin Yavuzlar Mahallesi’nde başlattığı tünel projesinde yol açmak için patlatılan dinamitler deprem etkisi yaratırken, depremzede mahalle sakinleri, bu patlamalardan şikâyetçi.



19 Eylül 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantepliler olarak, 6 Şubat tarihli depremleri yaşayan ve hala o depremlerin psikolojisi ile yaşayan bir kentiz. Depremin korkusu yetmezmiş gibi, depremin ardından bir de Şahinbey Belediyesi, Yavuzlar ile Yeşilvadi arasını kapsayan tünel projesi başlattı.

YOL AÇMAK İÇİN DİNAMİT PATLATILIYOR

Tünel için yerin altında dinamit patlatılıyor. Dinamitin patlatılma esnasında ise deprem şiddetinde sarsıntı ve ses çıkıyor. Hal böyle olunca 6 Şubat tarihli depremleri yaşayan mahalle sakinleri, deprem oluyormuşçasına korku ve panik yaşıyor.

MAHALLE SAKİNLERİ HER YERE BAŞVURMUŞ, ANCAK NETİCE ALAMAMIŞ

Dinamit patlatılmasında dolayı şikâyetçi olan bazı mahalle sakinleri, durumu belediyeye, valiliğe, kaymakamlığa ve emniyete bildirmiş. Ancak hiçbir netice alamamış. Tepkisini gazetemiz aracılığa ileten vatandaşlar, "Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gelip bir gün burada yaşasın. Bakalım tepkisi nasıl olacak?" diyorlar.

TÜNEL BİTMEDEN KORKUMUZDAN ÖLECEĞİZ

Patlamanın şiddetinden ve sesinden dolayı hem büyüklerin, hem de çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirten mahalle sakinleri, ‘'Tünel açılana kadar, bizler korkudan ölürüz’' diyorlar.

DEPREMİN VURDUĞU BİR KENTİN ORTASINDA BÖYLE BİR PROJE ACİL MİYDİ?

6-7 ay önce yaşanan yıkıcı depremlerin en ağır şekilde hissedildiği ve insanların depremin etkisinden henüz kurtulamadığı Gaziantep’te, kentin ortasında dinamit patlatma yöntemiyle tünel projesi başlatmanın ne kadar doğru ve ne kadar mantıklı olduğu merak konusu. Böyle bir proje yapılacaksa dahi 1-2 yıl ertelenemez miydi? sorusunu yetkililere sormak istiyoruz.

DİNAMİT PATLATMA İŞLEMİNE SON VERİLMESİNİ İSTİYORLAR

Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, deprem etkisi yaratan dinamit patlatma işlemine son verilmesini istiyor.

İşte mahalle sakinlerinin konu hakkında gazetemize açıklamaları:

 

 



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi