df_fzNp3.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde farklı bir adreste yaşayan ve henüz adres bildirmeyen seçmenlerin oy kullanabilmeleri için 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres bildirimi yapması gerektiğine dikkat çekti. CHP’li Akın, “Deprem felaketinin ardından milyonlarca vatandaşımız farklı kentlerde yaşamak zorunda kaldı. Bütün belediyelerimiz kendi sorumluluk alanlarında adres değişikliği yapan seçmenlerin adres kaydı yapabilmesi için çağrıda bulunacak” açıklamasında bulundu.



23 Eylül 2023 Cumartesi
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partili tüm belediyelere gönderilen yazıyla 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların adres değişikliği yapabilmeleri için son tarihin 1 Ekim 2023 olduğunun bütün belediyeler tarafından vatandaşlara duyurulacağını bildirdi.

CHP’li Akın, yerel seçimlerde vatandaşların yaşadıkları yerde oy kullanabilmesi için adresini bildirmesi gerektiğine işaret etti. CHP’li Akın; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 kentte yaşayan milyonlarca vatandaşın başka kentlere yerleşmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

‘ADRES BİLDİRİMİNDE SON TARİH 1 EKİM’

Bu kapsamda başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına yerleşen pek çok vatandaşın adres bildirimi yapmamış olabileceğine işaret eden CHP’li Akın, şunları dile getirdi:

“Yürürlükteki mevzuat gereği 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi adres değişikliği yapan seçmenlerin, bulundukları adreste oy kullanabilmeleri için seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024 tarihinden üç ay önceye kadar adres bildirimi yapması gerekmektedir. Buna göre deprem ya da başka sebeplerle farklı bir adreste yaşayan ve henüz adres bildirmeyen seçmenlerin adres bildiriminde son tarih 1 Ekim 2023 tarihidir. Vatandaşlarımız bu tarihe kadar adres bildirimi yapabilir.”

‘BÜTÜN BELEDİYELERİMİZ ÇAĞRIDA BULUNACAK’

CHP’li belediyelerin sorumluluk bölgelerindeki bütün vatandaşlara duyuru yapacağını ve bu konudaki farkındalığı artıracağına işaret eden CHP’li Akın, şunları ifade etti:

“Vatandaşlarımızın yerel yönetimlere ilişkin tercihlerinin en iyi şekilde sandığa yansıması için bütün Belediye Başkanlarımız ve Belediyelerimiz sosyal medya hesaplarında, kamuya açık alanlarda görünür mecralarda, duyuru panolarında 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres değişikliği yapmamış vatandaşlarımıza adres bildirimi yapılmasına yönelik çağrıda bulunacak.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi