as_DN6p5.jpg

Tek tip önlük uygulaması dayatmasına tepki gösteren Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, “Öğretmenleri beden ölçülerini vermemeye ve önlük dayatmasına karşı emeğini ve haklarını savunmaya davet ediyoruz” dedi.



26 Eylül 2023 Salı
Gaziantep

Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tek tip önlük uygulaması dayatmasına yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, eğitim hizmeti gibi temel ve çok önemli bir alanda kişisel kanaatlerine göre hareket etmeye, öğretmenlere kendi kararlarını dayatmaya ve tek tip öğretmen inşasına devam ettiği belirtilen açıklamada; “Sadece kendi siyasi hesapları söz konusu olduğunda “kılık kıyafet serbestliği” ilkesini hatırlayan ve dillerinden düşürmeyenler, bugün öğretmenlere tek tip önlük dayatmasında bulunuyorlar. Her ne kadar kimi çevrelerce Bakan Yusuf Tekin’in “Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz” sözleri tek tip önlük uygulamasında geri adım olarak yorumlansa da öğretmenlerden beden ölçüleri istenmeye devam ediliyor” denildi.

“ÖĞRETMENLERE ÖNLÜK DAYATMASI, SADECE BİR BAŞLANGIÇ!”

Öğretmenlere önlük dayatmasının sadece bir başlangıç olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi; “Öğretmenlik mesleğini basit bir iş olarak tariflemeye çalışıp emeğimizi değersizleştirmeye çalışanlar, öğretmenlerin neyi, ne kadar ve nasıl öğreteceğine karar vermek isteyenler, eğitimi temel bir hak olmaktan çıkarıp öğrencileri para kaynağı olarak görenler itiraz eden, haklarını ve emeğini savunan, siyasi iktidarların değil çocukların üstün yararını savunan öğretmenler istemiyor!”

“ÖĞRETMENLER, ÖNLÜĞÜN NE ANLAMA GELDİĞİNİN ÇOK İYİ BİLİYOR”

Öğretmenlerin, önlüğün ne anlama geldiğinin çok iyi bilindiğinin altı çizilen açıklamada; “İktidarlarına itaat konusunda tek tip olmamızı ve hepimizden aynı önlüğü giymemizi isteyenler, haklarımız söz konusu olduğunda ücretli, sözleşmeli, kadrolu adı altında paramparça yapılan özlük haklarıyla bizleri çalıştırmaktan vazgeçmiyorlar! Önlüğün ya da herhangi bir üniformanın eğitim hakkını geliştirmek ve daha nitelikli bir eğitim hizmeti sunmak için olmadığını çok iyi biliyoruz! Bu nedenle biz öğretmenler, tek tip önlük uygulamasını kabul etmiyor, bizleri sığdırmaya çalıştığınız kalıplara girmeyeceğimizi ifade ediyoruz” denildi.

“ÖNLÜĞE VERİLECEK PARAYI ÖĞRENCİLERİN BESLENMESİNE AYIRIN”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çağrı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bizlere dayattığınız önlüklere harcayacağınız parayı, okulların kırık camları, hijyen sorunları ya da öğrencilerimizin beslenme sorunlarını çözmek için kullanın! Elinizdeki bütçeyi kişisel takıntılarınız için değil, okul kantinlerinde bir tost dahi alamayan çocuklarımız için kullanın! Öğretmenleri önlük dayatmasına teşvik edeceğinize, öğrencilerimizi nitelikli, depreme dayanıklı, pırıl pırıl okullara teşvik edin!”

“Eğitim Sen olarak, yıllardır sürdürdüğümüz özgür kılık kıyafet eylemimize devam ettiğimizi hatırlatıyor, öğretmenleri beden ölçülerini vermemeye ve önlük dayatmasına karşı emeğini ve haklarını savunmaya davet ediyoruz” Tek tipçi dayatmanın hep birlikte boşa çıkarılacağı belirtildi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi