sd_S61PC.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ticari araç sahiplerinin önemli bir mağduriyetini daha TBMM’ye taşıdı. Konuyla ilgili TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Meriç, ‘’ Ağır vergi yükü altında ezilen esnafınız Ticari Araçlarda ÖTV indirimi müjdesinin hayata geçmesini bekliyor. Seçim meydanlarında verilen sözlerin takipçiyim. ‘’ dedi.



26 Eylül 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep’te birçok kesimi ziyaret ederek sorunları yerinde dinleyen CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç son olarak ticari araç sahipleri ve ilgili meslek odalarınım ziyaret ederek taleplerini dinledi. Ticari araç sahibi esnafın ağır vergi yükü altında ezildiğini dile getiren Meriç, ‘’Ak Parti seçim meydanlarında bu konuda söz vermişti. Gaziantep’teki esnafımızda bu konuda verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyor. Konuyu TBMM’ye taşıdım ve takip ediyorum’’ diye konuştu.

SEÇİM MEYDANLARINDA SÖZ VERİLMİŞTİ

Türkiye’nin otomobil ve ticari araç satın almada en pahalı ülkeler arasında olduğunu ve özel otomobil almak isteyen vatandaşların ve ticari aracını yenilemek isteyen esnafın ağır vergi yükü altında ezilmesine seyirci kalmayacaklarına dikkat çeken Meriç, ‘’Bu sorun ile ilgili Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Er doğan, 24 Nisan 2023 tarihinde Bursa Gemlik’ te seçim kampanyaları kapsamında halka hitap ettiği konuşmasında ticari araçlarını yenilemek isteyen esnafa bir              müjdesi olduğunu belirterek “Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflarımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek” vaadini vermiştir. Seçimin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen bu müjdenin gerçekleşmesine yönelik somut bir çalışma yapılmamış, ne zaman yapılacağına dair de kamuoyu aydınlatılmamıştır.’’ İfadelerini kullandı.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konuyla ilgili olarak TBMM’ye yazılı soru önergesi veren milletvekili Meriç, şu soruların cevaplandırılmasını talep etti;

1. Ticari araçlarda yapılacak olan ÖTV indirimi ne zaman yapılacaktır? Bu konuyla ilgili yapılan bir çalışma var mıdır? Var ise detayları nelerdir?

2. ÖTV muafiyeti hangi araçları kapsayacaktır? Ticari faaliyetle uğraşan esnafımız dışında özel otomobil almak isteyen vatandaşlarımız için de ÖTV muafiyeti kapsama alınacak mıdır? Alınacak ise detayları nelerdir?

3. Hem sıfır hem de 2. El araç almak isteyen vatandaşlarımıza yönelik uygun şartlarda Araç Kredisi sağlanacak mıdır? Sağlanacak ise bu Araç Kredisinin detayları nelerdir?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi