ty_59XJP.jpg

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda GİBTÜ’nün hedefleri ve bu hedefleri gerçekleştirmek için planlanan kriterler konuşuldu.



3 Ekim 2023 Salı
Gaziantep

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı amaçlandıklarını, Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırarak, global bir üniversite olmayı hedeflediklerini vurguladı.

GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir başkanlığında düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısına akademik personelin tamamı katıldı.

DEMİR: “KALİTE, BİR TERCİH DEĞİL, BİR ZORUNLULUKTUR”

Akademik Genel Kurul Toplantısında konuşan Rektör Demir, üniversitenin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Demir,  “Bugün burada üniversitemizin gelişimini, başarılarını ve gelecekteki hedeflerini paylaşmak üzere toplandık. Her birinizin bu başarı hikâyesinde önemli bir yeri ve katkısı var. Hep birlikte daha parlak, daha inovatif ve daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için bir araya geldik. Bugün, sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bilgi ve yenilik ışığında uluslararası alanda da söz sahibi olma vizyonumuzu güçlendirme azmiyle toplandık. El birliğiyle, bilimin ve eğitimin sınırlarını genişletme gayretindeyiz! Her bir öğretim üyemizin, özverisi, bilgi ve becerileri ile bu sürece katkı sağlamasını bekliyor ve teşvik ediyoruz. Durmak yok! Her gün, her ders, her araştırma, bizim bilgiye ve başarıya olan yolculuğumuzda bir adımdır. Standartları yıkmak, yenilikleri kucaklamak, sınırları zorlamak zorundayız. Kalite bir tercih değil, zorunluluktur. Her sınıfımız, her laboratuvarımız, mükemmeliyeti arama ve bulma gayretimizin bir yansıması olmalıdır.

“ULUSLARARASILAŞMA, SADECE BİR HEDEF DEĞİL, VAR OLUŞ BİÇİMİMİZ”

Dünya standartlarında araştırmalar yaparak bilime ve topluma katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Demir, şöyle devam etti: “Uluslararasılaşma sadece bir hedef değil, var oluş biçimimiz. Dünya çapında işbirlikleri ve partnerliklerle küresel bir bilim ve eğitim üssü olma yolunda hızla ilerleyeceğiz. Dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile işbirliklerini artırmaya gayret edeceğiz. Farklı kültür, bilgi ve deneyimleri bir araya getirerek global bir perspektife sahip olmayı hedefliyoruz. Eğitim ve araştırma kalitemizi uluslararası akreditasyonlarla taçlandırarak global bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Her birimiz, üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda daha da ileriye taşıma misyonu üstlenmiş bulunuyoruz. Bu yolculukta sizlerin bilgi, deneyim ve enerjisine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hep birlikte, mükemmeliyeti, yenilikçiliği ve uluslararasılaşmayı hedefleyerek üniversitemizi geleceğe taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu yolda, bilgi ve bilgelik ışığında, omuz omuza, birlikte yürüyeceğiz. Birlikte, sadece ülkemizin değil, dünyanın en prestijli eğitim ve araştırma merkezleri arasına adımızı yazdıracağız. Ben, bu ortak başarı hikayesini birlikte yazacağımıza olan inancımı sizlerle paylaşmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum.

Toplantı, soru cevap kısmının ardından sona erdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi