VB_Un18H.jpg

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, Gaziantep’te faaliyet gösteren Tüter Plastik’te makineye kaptırması sonucu bacağı kopan ve hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Rüstem Topaloğlu adlı kişinin hayati tehlikesinin sürdüğünü iddia etti. Yaşanan olayın ardından EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise konuyu meclis gündemine taşıdı.



14 Ekim 2023 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep OSB’de iş kazaları ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Akınal Sentetik Tekstil’de meydana gelen iş kazalarında bazı çalışanların ellerini makineye kaptırdığı haberleri gündem olmuştu. Bu haberlerin üzerinden henüz kısa bir süre geçmesinin ardından son haber, Tüter Plastik’ten geldi.

BACAĞI PARÇALANDI

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in iddiasına göre, Gaziantep’te faaliyet gösteren Tüter Plastik’te çalışan Rüstem Topaloğlu adlı kişi, bacağını makineye kaptırdı ve bacağı parçalandı. Daha sonra hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Topaloğlu’nun hayati tehlikesi devam ediyor.

VEKİL SEVDA KARACA:’’TOPALOĞLU BACAĞINI KAYBETTİ’’

Türkmen’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımların ardından EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, konuyu meclis gündemine taşıdı. Meclis oturumunda söz alan ve konu hakkında konuşan Karaca, ’’Antep’te işçilere reva görülen mezbaha düzeninde, 30 yaşındaki Rüstem Topaloğlu, bugün makinenin stop düğmesi çalışmadığı için, yine hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı için, bacağını kaybetti. Şimdi, hastanede canı ile sınanıyor. Tüter Plastik patronu, vardiya amirini sorumlu tutuyor. Bir işçi hastanede, diğer işçi mahkemede, patronun keyfi yerinde. Çünkü patron, sırtını sizin işçi düşmanı kara düzeninize dayamış durumda. Tüter Plastik patronu, önlem için üç kuruşluk harcamayı gereksiz görmüş, siz bu fabrikaya çalışma izni vermişsiniz, denetlememişsiniz, ölüm düzenine yol vermişsiniz. Bakın, Antep’te son 10 yılda 427 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Antep’teki çocuk işçi ölümleri, Türkiye ortalamasının tam iki katı’’ dedi.



LO_2LN85.jpg 1 / 2

pl_rW7Jc.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi