lo_6Yg04.jpg

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda 1 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 15'inin yaralandığı asansör faciasındaki ihmaller TBMM gündemine de taşınırken, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, ''Gençler 'Katil KYK' diye bağırıyor, katillerini iyi tanıyorlar… Bunlar; tek adam yönetiminin, sermaye devletinin bu memleketi sürüklemek istediği karanlığın sonucudur.''



27 Ekim 2023 Cuma
Gaziantep

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul’unda bugün yaptığı konuşmada, yaşanan facianın iktidarın yarattığı öğrencileri umursamayan düzen nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Karaca, "Gençler katillerini iyi tanıyor" dedi.

Karaca Meclis Genel Kurulundaki konuşması şu şekilde: “Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda ihmaller sonucu meydana gelen asansör faciasında Zeren Ertaş’ı kaybettik. Gençlik Bakanlığı ‘Bir genç kendi paniği sonucu vefat etti’ diyor. Suçu öğrencilere yıkarak, yurt müdürünü açığa alarak sorumluluğunuzu gizleyemezsiniz.

Gençleri doyuramayan, barındıramayan, gelecek ümidini elinden alan bir düzen yarattınız. Son 10 günde 3 genç intihar etti. Gençleri yaşamdan koparan her adımda sizin halk düşmanlığınız var.

Cemaat tarikat yurtlarına tam 563 milyon TL aktardınız geçtiğimiz yıl. Önümüzdeki 3 yılda en az 5 milyar TL’ye çıkacak rakam. Bakımsızlıktan dökülen KYK yurtlarında bozuk asansörlere, kurtlu yemekleri düzeltmeye, güvenlik zaaflarını önlemeye kuruş harcamıyorsunuz.

Üstelik, bu faciaya tepki gösteren öğrencilerin üstüne, kolluk salıyorsunuz. Her suçunuzun üstünü baskıyla örtemezsiniz. Gençler “Katil KYK” diye bağırıyor, katillerini iyi tanıyorlar… Bu suçlar ve ihmaller, tek adam yönetiminin, sermaye devletinin bu memleketi sürüklemek istediği karanlığın bir sonucudur. Bu karanlığı gençler yırtacak.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi