DF_474Ox.jpg

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - UNDP iş birliğinde Türkiye’deki 30 bankanın desteğiyle hayata geçirilen; İşimi Yönetebiliyorum Projesi, kapsamında düzenlenen, “Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği” başlığı ile düzenlenen panelde konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Geçmişten dersler çıkartıp planlamalar yapmalı, afet öncesi ilk olarak önleyici tedbirleri almalıyız” dedi.



10 Kasım 2023 Cuma
Gaziantep

İşimi Yönetebiliyorum Projesi’nin 5. Faaliyet Yılı kapsamındaki sıradaki etkinliği, Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Konfederasyonu - GÜNSİFED ev sahipliğinde Gaziantep’te, Shimall Hotel&Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başkan Adnan Ünverdi, KOBİ’lerin gelişimini desteklemek amacıyla çeşitli konuların ele alındığı etkinliğin “Afet Dönemlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi ve Güvenliği” oturumunda, Moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Tekin Bilbil’in yaptığı panelde, Kadoil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi ve Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ile birlikte katılımcılara seslendi.

Bölgede acı bir deprem yaşadıklarını dile getiren Adnan Ünverdi, pandemiyle birlikte bozulan tedarik zinciri ve deprem sonrası İskenderun Limanı’ndaki yangın sonrası bölge sanayicisinin yaşadığı aksamalara dikkat çekti.

Lojistik konusunun artık başlı başına ayrı yürütülmesi gereken bir konu haline geldiğini dile getiren Ünverdi, “Daha önce de bu yönde açıklamalarımız oldu. Ülkemizde ‘Lojistik Bakanlığı’ kurulması gerektiğine inanıyoruz. Pandemi ve deprem sonrası konunun önemini bir kere daha görmüş olduk. Ülkemizin 6. büyük ihracatçı kenti konumunda olan Gaziantep ve bölge illerimizin ihracatçıları Mersin Limanı’ndaki yoğunluk sebebiyle dış ticarette büyük sorunlar yaşıyor” diye konuştu.

Ünverdi, bu doğrultuda bölge için kritik öneme sahip olan Hassa-Dörtyol Tünel Projesinin hızlandırılarak bölge üreticilerinin İskenderun Limanı’na ulaşımının karayolu ve demiryolu ile sağlanması hususunda çalışmalara hız verilmesini beklediklerini kaydetti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi