pl_yKJQE.jpg

Rektör Arif Özaydın’ın 15-20 günden beri piyasada gözükmediği Gaziantep Üniversitesi’ne ait Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, meclis gündemine taşındı. Meclis genel kurulunda söz alan ve bir konuşma yapan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca,‘‘Gaziantep Üniversitesi Hastane yönetimi, AKP’nin tek adam rejimini çok iyi benimsemiş. Hak, hukuk askıda… Keyfiyet düzeni kol geziyor’’ dedi.



23 Kasım 2023 Perşembe
Gaziantep

Arif Özaydın önderliğindeki Gaziantep Üniversitesi, her gün yeni bir olumsuzluk ve skandal ile gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, üniversite lojmanlarında oturan bazı akademisyenleri tahliye davasını kaybettiği için gündeme gelen üniversite, dün ise hastanesi ile TBMM gündemine taşındı.

HASTANEDE, BİR SÜRÜ ŞAİBE VAR!

Geçtiğimiz günlerde hafta sonu poliklinik hizmeti olmamasına rağmen bazı hastane çalışanlarına cumartesi mesaisi yazılmış, bu durum tepki çekmişti. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) gündemine taşıyan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi:‘‘Gaziantep Üniversitesi Hastane yönetimi, AKP’nin tek adam rejimini çok iyi benimsemiş. Hak, hukuk askıda… Keyfiyet düzeni kol geziyor. Hastanede, bir sürü şaibe var. Denetleyen, hesap veren yok. Üniversite işçileri, çözülmeyen bir sorunları nedeniyle, haklı bir eylem sürecindeler. Hastane yönetimi, 4 yıldır toplu iş sözleşmesini uygulamadı, mahkeme kararını dinlemedi, üst yazılara bile cevap vermedi. Üç vardiya sistemine gelen sendika üyeleri, 16 saat dinlendirilmeden çalıştırılıyorlar. Sözleşme, yine ‘es’ geçiliyor. İşçiler, 51 saatlik insanlık dışı koşullarda çalıştırılıyorlar. Servis hakkı, yönetimin keyfi uygulamaları nedeniyle sağlanmıyor. İşçiler açıkça söylüyor. 17 Aralık tarihine kadar bu keyfi uygulamalar sürerse, 18 Aralık’ta, süresiz iş bırakma eylemine gidecekler. Bu sesi, duyuyoruz. İşçilerin, haklı taleplerinin yanındayız. Taleplerinin, bir an önce karşılanması gerekiyor’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi