df_0v82S.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te suya yüzde 10 indirim yapılacağı müjdesine Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk’tan itiraz geldi. Pamuk,’’Suya indirim değil, bindirim yapılmaktadır’’ dedi.



25 Kasım 2023 Cumartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde yapılan GASKİ Genel Kurulu’nda suya indirim yapılması yönünde karar alınmış, kararı kamuoyuna duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, suda yüzde 10 indirime gidileceğini belirtmişti.

PAMUK AÇIKLAMA YAPTI

Kamuoyuna duyurulan bu müjdeye, Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk’tan itiraz geldi. Konu hakkında bir açıklama yapan Pamuk, kendisine ait olan otelin su faturasında son iki yılda üç kata yakın bir artış yaşandığını vurgulayarak, şunları söyledi:
‘‘Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, su faturalarında yüzde 10’luk bir indirimin daha yapılacağını duyurmuştu. Daha önce de yüzde 27 oranında bir indirim yapılmıştı. Görüyoruz ki, bu indirimler gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızdan son 2 yıllık su faturalarını kontrol etmelerini ve ödedikleri fatura miktarını hesaplamalarını istiyorum. Kendime ait olan otelin 2022 yılı Ocak ayında gelen su faturası, 5 bin 815 liraydı. Bu yıl Kasım ayında ise otelimize 16 bin 574 lira su faturası geldi. Yani yaklaşık 2 yıllık sürede ödediğimiz su faturası 3 kata yakın bir artış gösterdi. Böylece su faturalarında indirim değil, adeta bindirim yapılmış olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Gaziantep halkı, en temel ihtiyaç olan suyun bu kadar pahalı olmasını hak etmiyor. Buradan Gazianteplilere seslenerek, su fiyatında tek kuruş indirim yapılmadığını, ortada büyük bir yalan olduğunu bilmelerini istiyorum."

BELEDİYE VE GASKİ’DEN SES YOK

Zafer Partili Pamuk’un bu itirazının üzerinden günler geçmesine rağmen, belediye ve GASKİ’den herhangi bir açıklama gelmedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi