df_XEia9.JPG

Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtıldığı İstanbul Uluslararası CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının fuarına katılan Gaziantepli firmaları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’dan fuarla ilgili genel bilgiler alarak firmaları ziyaret ederek başarılar dilediler.



8 Aralık 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraberlerindeki heyet Gaziantepli firmaları ziyaretleri sırasında yenilikçi ürünler hakkında bilgiler alırken Türk halı sektörüyle ilgili de Başkan Kaplan’la karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Başkan Kaplan birisi Gaziantep’te olmak üzere Türkiye’de her yıl iki uluslararası halı ve zemin kaplamaları fuarı gerçekleştirileceğini, sektörle ilgili planlamanın buna göre yapıldığını ifade ederek fuarın açılışında Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

HALI SEKTÖRÜ TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİ ARASINDA

Türkiye’nin halı sektöründe dünyada önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Gaziantep Valisi Kemal Çeber makine halı üretim merkezinin Gaziantep olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan halı sektörü için fuarların önemli olduğunu sözlerine ekledi. İstanbul’da gerçekleştirilen halı fuarına katılan firmalara başarılar dileyen Gaziantep Valisi Kemal Çeber fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenleri de kutlardı. 

YENİ YÜZYIL İSTİHDAMIN, YATIRIMIN, İHRACATIN, HALININ VE HALICILARIN YÜZYILI OLACAKTIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan bütün firmaları kutlayarak başarılar dilerken yaptığı değerlendirmede "Burada Anadolu var. Anadolu'nun kalbine, gönlüne dokunma var. Her şartta üretim yapan, gönlünü Türkiye Yüzyılına hazırlayan Anadolu kaplanları var. O yüzden bu an bizim açımızdan çok kıymetli. Asrın felaketinden çıktık hiç durmadılar, hep gaza bastılar. Türkiye Yüzyılı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yeni yüzyıl istihdamın, yatırımın, ihracatın, halının ve halıcıların yüzyılı olacaktır. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Mayıs 2024 sonlarında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Gaziantep 2024’ün de başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi. 

DÜNYA HALI PAZARININ NABZI İSTANBUL’DA ATIYOR

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ortak olarak düzenlediği TÜYAP tarafından organize edilen Uluslararası CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na Türkiye'nin yanı sıra Çin, İngiltere, Pakistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Endonezya, Fas, Ukrayna, Mısır ve Ürdün'deki üreticilerle dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri katılıyor. Fuarın ilk gününde yüzün üzerinde ülkeden fuara nitelikli ziyaretçinin katıldığı da açıklandı.

GAZİANTEP HALI FUARI MAYIS 2024’TE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Beklenenin üzerinde ilgi gören halı fuarının 8 Aralık 2023 Cuma günü son bulacağı öğrenilirken Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nın ise 28 Mayıs 2024 tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirileceği bilgisine de ulaşıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi