df_76xC6.jpg

Günlerdir şiddetli yağış bilgisinin paylaşıldığı Gaziantep’te, dün şiddetli yağışlar yaşandı. Yağışın etkisiyle köprüler, yollar, caddeler göle döndü. Bazı sürücüler ve araçlar, göle dönen yollarda mahsur kalırken, Gaziantep’te yaşanan görüntüler, Türkiye gündemine oturdu.



9 Aralık 2023 Cumartesi
Gaziantep

Son yıllarda hemen hemen her kış alışık olduğumuz görüntüler, bu kışta yaşanmaya başladı. Alt yapı yetersizliğine iklim değişiklikleri de eklenince, yağışların şiddeti ve süresi arttı. Dün Gaziantep’te uzun süre devam eden yağış, hayatı adeta felç etti.

SÜRÜCÜLER VE ARAÇLAR MAHSUR KALDI, BİNALARI SU BASTI

Özellikle akşam saatlerinden sonra köprüler, caddeler, sokaklar yağışın şiddetiyle adeta göle döndü. Göle dönen yollardan geçmek zorunda kalan bazı araçlar suya gömülürken, araç sürücüleri mahsur kaldı. Öte yandan çoğu bina ve evi ise su bastı.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU

Yağış nedeniyle Gaziantep’te yaşanan görüntüler, gündemine oturdu. Çok sayıda siyasetçi, gazeteci ve vatandaş, yaşanan görüntülerden belediye ve başkan Fatma Şahin’i sorumlu tuttu.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN VENEDİK GÖNDERMESİ

Yaşanan duruma Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP’li Gürsel Tekin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Özdağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ve başkan Fatma Şahin’i de etiketleyip esprili şekilde göndermede bulundu. Sel sularına gömülen otomobillerin görüntüsünü paylaşan Özdağ, “Venedik projesini yaşama geçirdi. Tebrikler Fatma hanım. Gondol yerine yüzen otomobiller fikri çok yaratıcı olmuş.” dedi.

“AKP’LİLER NEDEN SUSUYOR?”

CHP’li Gürsel Tekin ise sel suları içindeki araç ve vatandaşların bulunduğu fotoğrafı paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Bu fotoğraf, İzmir’de olsa ‘İşte Cehape belediyeciliği’, Ankara’da olsa ‘CHP beceriksizliği’, İstanbul’da olsa ‘Yazık oldu İstanbul’a’ diyecek AKP’liler neden susuyor? Çünkü bu fotoğraf Gaziantep’te çekildi. AKP zihniyeti de belediyeciliği de budur.’’

Gazeteci ve Yazar Yılmaz Özdil ise, “Asfaltımız hayırlı olsun” afişleriyle donatılan Gaziantep…  diyerek, suya gömülen bir aracın fotoğrafını paylaştı.

 



lo_82ql4.jpg 1 / 6

lok_vU39e.jpg 2 / 6

pl_7aNIu.jpg 3 / 6

lp_FIcaV.jpg 4 / 6

lp_yiaor.jpg 5 / 6

pl_Ad2jT.jpg 6 / 6

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi