tr_hWqga.jpg

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçını değerlendirdi.



13 Aralık 2023 Çarşamba
Spor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Kopenhag maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Süper Lig’de yaşanan hakem şiddeti olayında değinerek başlayan Okan Buruk, “Türkiye'de dün yaşanan yaşanan olaylara hepimiz çok üzüldük. Ben Halil Umut Meler ve hakem camisina geçmiş olsun dileyerek başlayacağım. İnşallah bundan sonraki dönemde hepimizin dersler çıkaracağı, daha net adımların atılacağı ve Türk futbolunu daha iyiye gideceği bir ortam yaratılmış olur.” dedi.

NET POZİSYONLARA DA GİRDİK; AMA SONUÇ OLARAK GOLÜ BULAMADIK

Maçta net pozisyonlara girmelerine rağmen golü bulamadıklarını belirten Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rakibin bekleyeceğini, topu bize vereceğini ve burada üretmemiz gerektiğini biliyorduk. Uzakta merkezi kapatan bir takımdı. Kanatlardan yapacağımız hücum önemliydi. Burada iki tane aslında bire bir iyi oynayacak kanat oyuncumuz Zaha ve Tete ile başladık. Savunma beklerimiz de burada hücuma katmak, ön alanda Mauro ve Kerem'in hareketliliği ve ceza sahası çevresindeki hareketlilik ile pozisyon bulmak istiyorduk.

İlk yarı çok net üretemedik. Rakibimiz de tabii ki hiç pozisyona girmedi. Genel olarak çok fazla rakibimize pozisyon vermesek de bir tane kötü bir gol yedik. Savunmadan stoperlerimizin gereksiz uzun topları, gereksiz merkezi oynamaları zaman zaman bizi zorladı. Çünkü kanatların hep boş olduğunu ve buradan gittiğimizde çok rahat pozisyona geleceğimizi biliyorduk.

Oyunun devamında yaptığımız hamlelerle bence oyunu da ele aldık. Yani çok fazla da gol pozisyonuyla kaleye yaklaştık. Belki bir gol atsaydık ikinci golü de bulma şansımız çıkabilirdi. Net pozisyonlara da girdik; ama sonuç olarak golü bulamadık. Rakibimizin oyunu burada oyunu tuttu bizi. Bir tane belki sürpriz bir çıkışla attıkları golle maçı kazandılar.''

“HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR”

“Bizim için hedefin devam ettiğini söylemek istiyorum. Son 32'ye Avrupa Ligi'ne kaldık. Oradan yolumuz tabii ki  her zaman olduğu gibi Avrupa'da kupa kazanmak. Yani hedefimiz finale kadar gidebilmek. Turları geçmek. Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek istiyorduk. Son 16’ya kalmak istiyorduk. Böyle bir şans da elimize gelmişti. Böyle zorlu bir grupta bunu maalesef başaramadık. Bunun üzüntüsünü yaşarken bir yandan da yeni bir hedef bizi bekliyor. Ona adapte olacağız artık ve onun yanında tabii ki Türkiye liginde şampiyonluk yolu bizi bekliyor. Ona da devam edeceğiz. Ben oyuncularımı tabii ki gayretlerinden dolayı kutlamak istiyorum. Çünkü zorlu fikstürde, zorlu bir grupta ellerinden geleni yapmaya çalıştılar; ama maalesef sonunu getiremedik”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi