df_nRI2f.jpg

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde ciddi hasar alan cami, kale, han ve bedesten gibi tarihi yapıların onarım, ağır hasarlı binaların ise yıkım çalışmalarının hızlandırılması çağrısında bulundu.



20 Aralık 2023 Çarşamba
Gaziantep

Halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve TBMM’de gündeme getiren HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde hasar gördükleri gerekçesiyle ibadete kapatılan camiler ile ziyarete kapatılan Gaziantep Kalesi, Zincirli Bedesten ve han gibi tarihi yapıların onarım çalışmalarının aylardır tamamlanmasını TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında depremlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen tarihi camiler ile kent genelindeki tarihi mekânların onarım çalışmalarının başlanılmamasını TBMM’de gündeme getirdi.

“DEPREMDE ZARAR GÖREN TARİHİ YAPILAR VE CAMİLER KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”

Depremlerde hasar gördükleri için ibadete ve ziyarete kapatılan ancak onarım çalışmalarına ise bir türlü başlanılmayan camilerin ve tarihi mekânların hırsızlar ile madde bağımlıların mekânı haline geldiğine dikkat çeken Milletvekili Demir, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen illerden biri olan Gaziantep’imizde hasar alan tarihi yapı ve camiler aylardır kaderine terk edildi. Depremlerde hasar gördükleri için ibadete kapatılan camiler ile ziyarete kapatılan bedesten ve han gibi tarihi yapıların restore edilmemesi bu mekânları maalesef hırsızların ve madde bağımlılarının mekânı haline getirmiştir.” dedi.

 “ONARIM ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILARAK TAMAMLANMALI”

Tarihi camilerin ve mekânların aylardır kapalı olmasının vatandaşlar ile esnafı mağdur ettiğini belirten Demir, “Kent merkezindeki camilerin kapalı olması nedeniyle esnaf ve vatandaşlarımız özellikle Cuma namazı için uzak camilere gitmek zorunda kalıyor. Gaziantep kent merkezinde 23 tane cami var. Bu 23 camiden sadece 3 tanesi ibadete açık. Yine Gaziantep Zincirli Bedesten Çarşısı'nın da onarımı henüz tamamlanmadı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından birinci derece anıtsal eser niteliği taşıyan yapının güçlendirilme çalışması nedeniyle dükkânları boşaltılan esnafa her ne kadar geçici olarak ahşaptan stantlar yapılsa da gerek hava şartları gerek stantların küçük olması esnafı mağdur ediyor. Esnafımız bir an önce çarşının güçlendirilme çalışmalarının tamamlanmasını istiyor. Söz konusu hasarlı yapıların yeniden imar ve onarım çalışmaları hızlandırılarak tamamlanmalı, vatandaşların mağduriyetleri giderilmelidir.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi