cv_mViB9.jpg

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığın tarikat ve cemaatlerle protokol yapmaya devam edeceğini açıklamasına tepkiler büyüyor. Son olarak CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “Bu açıkça ihanettir” diyerek sert tepki gösterdi.



22 Aralık 2023 Cuma
Gaziantep

CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, MEB’in cemaat ve tarikatlarla protokol yapmasının, hem Anayasa’yı ihlal ettiğini hem de cumhuriyetle hesaplaşma amacı taşıdığını belirtti. Öztürkmen, “Tarikatler ve cemaatler ticaret ve ihanet yuvalarıdır. Bir taraftan vergiden muaf şirketlerle trilyonları götürüyorlar. Malvarlıklarının haddi hesabı yok ve sorgulanmıyorlar. Diğer taraftan Atatürk ve cumhuriyet, laiklik düşmanlığı yapıyorlar.” dedi.

CHP’li Öztürkmen, MEB’in protokolünün Anayasa’nın 2. Maddesini de ihlal ettiğini belirterek, “Anayasamızda ‘Türkiye Cumhuriyeti laik ve sosyal bir hukuk devletidir’ yazar. Bu protokol, açık bir biçimde laikliği yok saymaktır, Anayasayı da karşısına almaktadır” yorumunda bulundu. Öztürkmen, “Bu tarikatlarla iş birliği yapanların, çocuklarımızı bunlara teslim edenlerin asıl gayeleri cumhuriyetten rövanş alma çabasıdır. Bu uygulamanın derhal kaldırılması gerekiyor, CHP olarak tavizsiz mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Hasan Öztürkmen, “Sayın Bakan’ın protokol açıklaması, MEB’in temeline dinamit koymaktır. Cumhuriyetin aydınlık eğitimcilerinin, öğretmenlerinin büyük emeklerle var etmeye çalıştığı bilim ve aydınlanmayı, cemaat ve tarikatlar mı yapacak?” diye sordu.

CHP’li Öztürkmen, geçmişte FETÖ ile yapılan iş birliklerini hatırlatarak iktidarı uyardı ve yapılan protokolden derhal vazgeçilmesini belirtti: “15 Temmuz’da yaşananlar hepimizin malumu. O gün FETÖ ile iş birliği yapanlar, bu ülkeye yaşattıkları acılardan hiç ders almamışa benziyor. O zaman da çok sevdikleri o yapılanma bu halka bomba yağdıracak bir hale gelmişti.”

Protokolü sert dille eleştiren CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, “MEB bu protokolü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği veya Aziz Nesin Vakfı ile de imzaladı mı?” sorusunu yönelterek, yapılan iş birliğinin ideolojik amaçlar taşıdığını ve cumhuriyet değerlerini yıkmayı hedeflediğini belirtti.  






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi