cv_Z9tOd.JPG

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Modeli ile Oğuzeli ilçesine bağlı Büyükşahinbey Mahallesi’ne yeni bir sağlık ocağı, cami ve Kur’an kursu yapımı için harekete geçti.



1 Ocak 2024 Pazartesi
Gaziantep

6 Şubat depremleri sonrasında konaklama açısından büyük rağbet gören Oğuzeli Büyükşahinbey Mahallesi’nde sağlık ocağı, cami ve 4-6 yaş Kur’an kursu yapımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve hayırsever iş insanı Selahattin Kaplan bölgede incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda mülkü Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 4 bin metrekarelik alanda cami, sağlık ocağı ve Kur’an kursu yapılacak. İlgili çalışmanın ön hazırlığı dolayısıyla Büyükşehir, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında Gaziantep Valiliği’nde protokol imzalanacak. Büyükşehir, inşası yapılacak projelerin meydan çalışmasını ve çevre düzenlemesini üstlenecek.

Başkan Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada Kaplan ailesinin hayırseverlikte birçok insana örnek olduğunu belirterek, “Kaplan Ailesi hayırda yarışırken bir taraftan da kentin sanayi hacmini büyütüyorlar. Yeni Türkiye modelindeki sanayi kalkınmasında Anadolu  Kaplanı olarak ellerinden geleni yapıyorlar. Bunun yanında zekat fonunu çalıştırıyorlar. Elde edilen 40’ta 1 ile de memleketin çocuklarını okutuyor, okul yapıyorlar, cami, sağlık ocağı yapıyorlar”

Artık ustalık döneminde olduklarını ifade eden Başkan Şahin, “Kaplan ailesinin bir hayali vardı. Pandemi ve depremden sonra bulunduğumuz bölge daha da güçlendi. Baktığınız zaman büyük bir yerleşim alanı burası. Körkün’ün yani Büyükşahinbey Mahallesi’nin sanayisi genişliyor. Bir taraftan şehrin bu tarafa doğru kaydığını görüyoruz” diye konuştu.

Bölgeye yapılacak caminin sosyal cami olacağına dikkati çeken Şahin, “sosyal cami, cami ile yaşamı birleştirmek demek. Yaşlımız gelsin, namazını kılsın, sohbetini yapsın. Keza çocuklar gelsin burada 4-6 yaş Kur’an kursunda buluşsunlar. Bu bölgenin bir de sağlık ihtiyacı var herkes merkeze gitmeye çalışıyor. Vatandaşın merkeze gitmesini önleyecek bir sağlık ocağını da bu mahalleye kazandıracağız” dedi.

Hayırsever iş insanı Selahattin Kaplan ise bugünün yine kendileri için mutlu bir gün olduğunu dile getirerek, “Babamın bizden isteği bu bölgeye böyle bir hizmetin getirilmesiydi. Bu bölgeye bir cami, sağlık ocağı belki 4-6 yaş arası Kur’an Kursunu nasip olursa yaptıracağız” ifadelerini kullandı






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi