fg_GO97R.jpg

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) önderliği, ZERU Derneği işbirliğinde hazırlanan ‘Gelecek Nesilleri Yetiştiren Kadınlar Projesi’ kapsamında Ebeveyn Destekçisi Çocuk Bakım Elemanı Eğitim Programının açılışı GAÜN Çocuk Hastanesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.



17 Ocak 2024 Çarşamba
Gaziantep

Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, Gelecek Nesilleri Yetiştiren Kadınlar Projesi olarak, kadınların güçlenmesi ve gelecek nesillerin daha iyi yetişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Çocuk yetiştirmek toplumun geleceğini şekillendiren önemli bir sorumluluktur. Doğru eğitim ve rehberlik ile yetiştirilen çocuklar, topluma değer katan, sorumluluk sahibi ve sağlıklı bireyler olarak yetişir. Bu nedenle, çocukların sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi ve eğitilmesi, her toplumun en öncelikli hedeflerinden biridir. Bu projenin başarılı olmamasına imkân yok çünkü çok güzel bir ruhla başladık. Bu proje dünyada ve Türkiye’de hayata geçirilen önemli bir proje olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da ilgisini çeken bir proje, dileğim bundan sonra onlarla birlikte bu projeyi ülke çapında yaygınlaştırmak” diye konuştu.

Projenin mimarlarından olan ve Gelecek Nesilleri Yetiştiren Kadınlar Projesinin, 6 Şubat depremlerinin etkilediği kırılgan gruplar; kadınlar ve çocuklara destek olmayı amaçladığını belirten GAÜN Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Elif Okşan Çalıkoğlu, “Birçok projede yer aldım ama bana en çok heyecan veren proje bu oldu. Güçlü kadınlarımızla yola çıkıyoruz. Proje kapsamında açılan Ebeveyn Destekçisi Çocuk Bakıcılığı Eğitim Programı kadınlarımıza çocuk bakımı ve ebeveyn rehberliği üzerine pratik becerilerin yanı sıra iletişim, çocuk psikolojisi gibi konuları da içeren kapsamlı bir eğitim sunuyor. Bu proje gelecek nesilleri güçlendirmeyi ve kadın istihdamını arttırmayı hedefliyor” dedi.

 

GAÜN Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karadağ ise “Bu ekiple yola çıktığım için çok mutluyum. Hep birlikte deprem sonrası aldığımız derslerle ileriye gideceğiz. Burada ürettiğimiz modellerle ileride ülkemizi daha farklı noktalara taşıyacağız” diye belirtti.

Etkinlikte ayrıca projeye katkıda bulunan Psikiyatrist Prof. Dr. Nazan Aydın, Amerika’da yaşayan Türk Akademisyenler Çocuk Hekimi Dr. Beril Bayrak Bulucu ve Siyaset Bilimci Filiz Otucu Ruhm yer aldı.

Etkinliğe; Gaziantep Vali Yardımcısı Murat Akyüz, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat, GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Aytekin Doğan, Gaziantep İl Sağlık Eski Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki ve çok sayıda akademisyen ve projeye ilgi duyan kadın katıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi