lp_H2uD1.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ın “FETÖ ve benzeri örgütlerle ilişiği olmayanlar hariç herkesin kadrosunu verdik.” açıklamasına Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe’den yanıt geldi.



22 Ocak 2024 Pazartesi
Gaziantep

Rektör Özaydın, 18 Ocak’ta Kanal 5’te Ömer Akten’in sunduğu Bölge Gündemi programında konuştu. Üniversitede FETÖ ve benzeri yapılarla bağlantısı olmayan tüm akademisyenlere kadro verdiklerini ileri süren Özaydın şunları kaydetti:

“Geldim geleli, bütün kardeşlerimizin akademik anlamında FETÖ ve benzeri örgütlerle ilişiği olmayanlar hariç herkesin kadrosunu verdik. Yani doçent olana, profesör olana, herkese kadrosunu verdik. Beş yüz küsur kişiye kadro verdik Ömer Bey. Bu kadro verilmez yani. Böyle kadro verilmez. Buradan YÖK başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Gaziantep Üniversitesinin her teklifine olumlu yaklaştılar. Böylece Gaziantep Üniversitesi önümüzdeki süreçte bir hamle daha yaptık. Gaziantep’e hoca olma kriterlerinde çıtayı yükselttik. Daha kaliteli, daha çalışkan, daha üretken hocaları alarak Gaziantep Üniversitesinin bilimsel anlamdaki çıtasını da yükselterek onu araştırma üniversitesi yapmak istiyoruz. Bu hedefimize de az kaldı. Çoğunu karşılıyoruz.”

TEPKİLER GECİKMEDİ

Yayının ardından sosyal medyada Rektör Özaydın’a çok sayıda tepki geldi. Savcıları göreve çağıran vatandaşlar, Özaydın’ın görevi devam ettiği sürece hukuksuzluğun süreceğini ileri sürdü. Özaydın’ın “FETÖ ve benzeri örgütlerle ilişiği olmayanlar hariç herkesin kadrosunu verdik.” sözlerini sosyal medyadan paylaşan eski Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Çok düşündüm ama bit türlü içinden çıkamadım. Siz bu cümleden ne anladınız?” diye sordu.

Rektör Özaydın’a yanıt veren Ali Fuat Gökçe de şunları belirtti: “Sayın Rektör; herkese kadro vermedi. Mesela bana. 22 ay geçti. Bu konuşmadan sonra Cumhuriyet savcıları harekete geçmelidir. Aleni olarak aldıklarının kim olduğunun itirafıdır”

‘AÇIK SUÇ İTİRAFI’

Özaydın’ın açık suç itirafında bulunduğunu söyleye Avukat Mustafa Kemal Çiçek de şu tepkiyi dile getirdi: “Açık suç itirafı…! FETÖ ve benzeri örgütlerle ilişiği olmayanlar hariç; herkese kadro verdiğini açık ve net ifade eden Gaziantep Üniversitesi rektörü. Tüm Türkiye’nin tanıdığı, ben dahil Gaziantep Üniversitesini adını tüm memlekete duyuran; vatansever milli tertemiz bir akademisyen olan Ali Fuat Gökçe hocamıza 22 aydır kadrosunu neden vermiyorsun rektör efendi! Kıskandığınız için mi? Yoksa bu bilinçaltı ifadeleriniz kapsamında, kendiniz yerine Ali Fuat Gökçe hocayı FETÖCÜ ilan ettiğiniz için mi!”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi