xc_1kh0Z.jpg

6 Şubat depremlerinden beri online eğitim verilen Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO’da, öğrenciler yüz yüze eğitime geçilmesini isterken, binanın hasarsız olduğu belirtilmesine rağmen rektörlüğün neden bu isteği yerine getirmediği merak konusu.



28 Ocak 2024 Pazar
Gaziantep

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ilçelerden birisi, Gaziantep’in İslahiye ilçesi. Depremin ardından tüm Türkiye’de üniversitelerde eğitime ara verildi ve geçtiğimiz aylarda yüz yüze eğitim yeniden başladı. Bu üniversitelere Gaziantep Üniversitesi merkez yerleşkesi de dâhil. Ancak, üniversiteye bağlı olan İslahiye MYO’da yüz yüze eğitime geçilmedi ve eğitimler online olarak devam ediyor.

CHP’Lİ MERİÇ, OKULUN AÇILMASINI İSTİYOR

Dün İslahiye’ye giden ve okul binası önünde bir açıklama yapan CHP’nin Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, yüz yüze eğitime geçilmesi için rektör ve YÖK başkanını göreve davet etti. Meriç, burada yaptığı açıklamada, ‘’Çevredeki binaların hepsi sağlam. Yurt binası da dahil. Ama nedense okula öğrencileri almıyorlar. Binada herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen, eğitimin online olmasını anlamış değiliz. Öğrenciler okuluna gelip, yurtlarında kalarak, eğitimlerini sürdürmek istiyorlar. Hem rektör, hem YÖK başkanından, öğrencilerin normal eğitime dönmelerini istiyoruz. Öğrencileri okuldan uzaklaştırarak, bir yere varamazsınız. Bu işin takipçisi olacağız. Lütfen öğrencileri okulları ile buluşturun’’ dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DAHA SAĞLIKLI

Konu hakkında bilgi aldığımız ve bölgeyi iyi bilen bir akademisyen ise söz konusu okulda eğitimin yüz yüze devam etmesinin daha sağlıklı olacağını belirterek,’’2020 yılı başından itibaren pandemi dolayısıyla online eğitim alan ve kısa bir süre yüz yüze eğitim sonrası deprem nedeniyle tekrar online eğitime geçen öğrenciler, neredeyse örgün eğitim görmeden diploma alma durumuna gelmişlerdir. Eğer binalarla ilgili tehlikeli bir durum yoksa, yüz yüze eğitim olması daha makuldür’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi