lok_AJj88.jpg

Gaziantep’te yayın yapan çok sayıda internet haber sitesi sahibi ve yöneticisi, önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, platform olarak atacakları adımları görüşecekler.



2 Şubat 2024 Cuma
Gaziantep

Son yıllarda yerel basını bitirmek için sistematik olarak bazı adımlar atılmış, bu adımlar, Basın İlan Kurumu(BİK)’nun devreye sokulması ile son aşamaya getirilmişti. Atılan bu adımların ardından Gaziantep’teki bazı gazeteler ve haber siteleri, bir çatı altında buluşmaya karar verdi. Gaziantep’te ‘Digital medya platformu’ çatısı altında birlikte hareket etme kararı alan yerel medya kuruluşları, sektördeki ayrımcılığın ortadan kaldırılması, dışlanmanın yok edilmesi ve ekonomik şartlarının düzelmesini istiyor.
Önümüzdeki günlerde bir araya gelecek olan platform üyeleri, bu buluşmada bundan sonraki yol haritaları üzerinde bilgi alışverişinde bulunacaklar.
EKONOMİK ŞARTLARIMIZIN İYİLEŞTİRİLMESİ VE DAHA ETKİLİ BİR GÖREV İFA ETMEK İSTİYORUZ
Platform adına konuşan Detay Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Bozkurt, şartların artık mesleki birlikteliği zorunlu kıldığını belirterek, ’’Son yıllarda yerel basını bitirme ve tekelleştirme adımlarının atıldığına şahit oluyoruz. Bunun son halkası ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Basın İlan Kurumu(BİK) ile protokol imzalaması ve ‘Bundan sonra ilanlarımız, BİK’e üye olan medya kuruluşları üzerinden yayınlatılacak’ açıklaması olmuştur. Bu protokolün yapılması ve kurum, kuruluş, özel sektördeki firmaların bu yönde adımlar atmasının ardından, bizler de mesleki dayanışma ve birliktelik oluşturmaya karar verdik. Bizim amacımız, sadece mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşturulması, bu doğrultuda kurum, kuruluşlar ve özel sektördeki firmalar ile diyalog kurarak, ekonomik şartlarımızın iyileşmesini sağlamaktır. Bugün ekonomik olarak çok zor durumda olan yerel medyanın daha etkili, daha nitelikli bir kamusal görevi ifa etmesi için, artık dayanışma içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Atılan bu adım ile daha iyi gazetecilik yapmayı arzu ediyoruz. Amacımız, kimseden kavga etmek değil, iyi ilişkiler içerisinde mesleğimizin ve meslektaşlarımızın koşullarını iyileştirmek olacaktır’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi