sd_GNTe9.jpg

Dün Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan Adaylarını açıklayan CHP’de, Oğuzeli’nde Mustafa Dinçkan’ın yerine Ahmet Bozgeyik’in isminin açıklanmasının ardından Oğuzeli İlçe Başkanı, yönetiminin tamamına yakını, kadın ve gençlik kolları başkanı istifa etti.



3 Şubat 2024 Cumartesi
Gaziantep

CHP’nin Oğuzeli Belediye Başkan Adayı krize neden oldu. 7 Aday adayının bulunduğu ilçede, herkesin beklentisi eski ilçe başkanı ve önceki seçimlerde partinin adayı olan Mustafa Dinçkan idi. Hatta, mevcut başkan Mehmet Sait Kılıç karşısında kazanabilecek tek adayın Dinçkan olduğu ifade ediliyordu. Dün Parti Meclisi(PM) öncesinde de Dinçkan isminin açıklanacağı kulislere yansımıştı.

SOĞUK DUŞ

Herkes genel merkezinin yapacağı açıklamayı ve yayınlayacağı listeyi bekliyordu. Liste açıklandı ve Dinçkan yerine hiç kimsenin konuşmadığı ve beklemediği isim olan Ahmet Bozgeyik’in ismi listede yer aldı. Listenin açıklanmasının ardından kriz başladı.

HAREKETLİ SAATLER

Gece açıklanan listenin ardından bugün gün ilçede gergin başladı. İlçe başkanlığında toplanan başkan, yönetimi ve çok sayıda partili alınan karara tepki gösterdi. Mevcut ilçe başkanı Hasan Karadağ olmak üzere, yönetiminin tamamına yakını, kadın kolları başkanı ve gençlik kolları başkanları, görevlerinden istifa etti. İstifa dilekçesi hem il başkanlığına, hem de genel merkeze gönderildi.

DAHA SONRA İL BAŞKANLIĞINA GİDİLDİ

İlçe başkanlığında toplanan kalabalığın öfkesi dinmedi. Kalabalık daha sonra Oğuzeli’nde yola çıkarak, il başkanlığına gitti. Burada il başkanı ve yöneticilerle görüşen grup, alınan kararın yanlış olduğunu ve bu kararın düzeltilmesini beklediklerini ilettiler.  Grubu sakinleştirmek isteyen il başkanı Reis Reisoğlu ve il yöneticileri, kararın yeniden gözden geçirilmesi için görüşmeleri sürdürdüklerini belirttiler.



vb_d2O9O.jpg 1 / 2

hn_1p8js.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi