xc_lAOpm.jpg

Geçtiğimiz yıl işçi eylemleriyle Gaziantep ve Türkiye gündeminde oturan Şireci Tekstil’de işçi kıyımı yaşandığı ve direnişte elinde döviz tutanların teker teker tespit edilerek, kıdem ve ihbarını verilmesi şartıyla iş akdetlerinin feshedildiği iddia edildi.



4 Şubat 2024 Pazar
Gaziantep

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te önemli bir iş bırakma eylemi yaşanmış ve Şireci Tekstil’de yüzlerce çalışan iş bırakmıştı. Günler süren ve kamuoyunda geniş yer bulan eylem sonucunda, iş bırakan işçiler isteklerini fabrika yöneticilerine büyük oranda kabul ettirmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Şireci’ye gidip yaptığı konuşma ise hafızalarda yer edinmişti.

KIYIM YAŞANIYOR İDDİASI

Evrensel Gazetesi’nde dün bir yazı yayınlandı. Bir işçinin mektubu olarak yayınlanan yazıda, geçen yıl eyleme katılan ve döviz tutanların tek tek tespit edilerek, iş akditlerinin feshedildiği iddia edildi.

Konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, ‘’Zam dönemi geldiğinde işçi direnişleriyle sürekli adından söz ettiren Şireci Tekstil'de patron, işçilerin mücadelesinin önünü kesmek için pek çok yönteme başvuruyor’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi