df_iK7y1.jpg

Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin 3-4 Şubat tarihlerinde yapılan genel kurulunda Başkanlığa seçilen Mustafa Büyükuncu mazbatasını alarak göreve başladı. Büyükuncu, “Yaşadığımız kent için, meslektaşlarımız için bizimde söyleyecek sözümüz var. Birleştirici bir çalışma anlayışıyla Mimarlar Odası’nı her alanda aktif hale getireceğiz” dedi.



8 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

Mustafa Büyükuncu, seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle birlikte Gaziantep Adliyesi’ne giderek, Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Ardından, görevi teslim almak üzere Mimarlar Odası’na geçti. Oda çalışanları tarafından karşılanan Büyükuncu, beraberinde getirdiği çiçeği, yaptığı hizmetler nedeniyle Oda’nın en eski çalışanı Muhasebe personeli Hülya Kayra ile birlikte Şube çalışanları Mimar Elif Şiraz ile Kayıt personeli Gökhan Akbulut’a takdim etti.

BİRLİK-BERABERLİK MESAJI VERDİ

Oda’ya adım atmasıyla birlikte, çalışma arkadaşlarıyla birlikte, mesleğin güncel sorunlarıyla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

“Kutuplaştırıcı değil, birleştirici olacağız” diyen Mustafa Büyükuncu, kendisine oy veren-vermeyen tüm meslektaşlarının hizmetinde olacağını açıkladı. Mimarlar Odası’nın kent ve meslek yararına olan her konuda aktif bir duruş sergileyeceğini söyleyen Büyükuncu “Üretken olacağız. Yapacağımız icraatları kısa, orta ve uzun vade şeklinde belirleyerek, atılması gereken adımları hızlı bir şekilde atacağız. Odamıza her alanda işlerlik kazandıracağız. Etkinlik ve faaliyet anlamında dolu dolu bir dönem geçirmek istiyoruz. Görevi devraldığımız bu anlamlı günün, Gazi şehrimiz için anlamlı bir güne denk gelmesi de bizim için ayrıca gurur verici. Bu vesileyle Antep’e Gazi’lik unvanı verilişinin 103.yıldönümünü kutluyor, bu vatan için can veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

6 Şubat depreminin 1.yıldönümünü geride bırakırken, meslektaşlarının yaşadığı sorunlara dikkat çeken Büyükuncu “Büyük bir deprem felaketi yaşadık. Deprem hepimizde derin acılar bıraktı. Herkes kendini sorguladı. Depreme dair her şey konuşuldu ama biz mimar-mühendislerin haklarının korunmasına dair söylemler yeterince dile getirilmedi. Mimar-mühendislerin haklarını göz ardı ederek sağlıklı bir sonuca ulaşmamız mümkün değil. Dolayısıyla bunları her platformda dile getireceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Büyükuncu, toplantıda, meslektaşlarının görüşlerini aldı ve çözüm önerilerini dinledi. Her zaman istişare etmekten yana olduğunu ifade eden Büyükuncu, bu toplantılardan aldığı notların, ilerleyen süreçte kendilerine yol haritası oluşturacağını belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi