lo_8DS8H.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın’ın üniversitedeki fakültelere dekan olarak atadığı isimleri asaleten değil, vekâleten ataması tepki çekiyor.



12 Şubat 2024 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğüne atandıktan sonra birkaç yıl içerisinde üniversiteyi her alanda yıkıma uğratan Arif Özaydın’ın keyfi uygulamaları dikkat çekiyor. Üniversiteyi vekâleten atadığı dekanlarla yöneten Özaydın, canı sıkıldığı takdirde istediği ismi görevden alıyor.

20 DEKANIN 18’İ VEKÂLETEN ATANAN

Üniversiteye bağlı fakülte sayısının 20 olduğu, bu fakültelerin başında ise dekanlar bulunuyor. YÖK kanununa göre, dekanların asaleten atanması gerekirken, şu anda üniversitenin 20 dekanından 18’inin vekâleten, 2'sinin ise asaleten atandığı belirtiliyor.

BAZI FAKÜLTELERE DIŞARIDAN İSİM ATIYOR

Öyle ki, bazı fakültelerde çok sayıda profesör olmasına rağmen, Özaydın’ın dışarıdan isim atadığı, bu da YÖK’ün işleyiş, kanun ve yönetmenliklerine aykırı olduğu ifade ediliyor.

BU ATAMA ŞEKLİ BAŞARISIZLIĞI GETİRİYOR

Yaptığımız araştırmalara göre, vekâleten atanan dekanlar, her an görevden alınma endişesi nedeniyle rektöre ve yanlışlara ses çıkartamıyor. Bu durum ise başarısızlığa yol açıtığı, böylelikle üniversitenin yıllardır hiçbir başarı elde edemediği söyleniyor.

REKTÖR ÖZAYDIN’A VAZGEÇ DİYORUZ

Gazete olarak, 50 yıllık köklü geçmişe sahip üniversitenin birkaç yıl içerisinde adeta çöküşe götürülmesini üzüntü ile karşılıyor, rektör Özaydın’a bu atama şeklinin doğru olmadığını, bu anlayıştan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi