gh_DDx1d.jpg

Gaziantep’in Şehitkâmil ilçesinin en büyük mahallesi olan Seyrantepe’de çözüm bekleyen sorunlar var. Mahalle muhtarı Hamdi Taşkın, ‘’Mahallemize belediyelerimiz tarafından güzel hizmetler yapılıyor. Ancak, seyirtepesindeki olumsuzluklar, yapılan güzel hizmetleri gölgeliyor. Burası için acil çözüm bulunmalı’’ diyor.



9 Mart 2024 Cumartesi
Gaziantep

Seyrantepe Mahallesi, Gaziantep ve Şehitkâmil’in en büyük mahallelerinden birisi. Mahallenin, geçen yıl yapılan genel seçimlerde 25 bin civarında bir seçmen sayısı varmış. Bu sayı, 31 mart yerel seçimlerinde 22 bin 500 kişiye düşmüş. Geçtiğimiz günlerde oldukça kalabalık bir nüfusa sahip bu mahallemize gittik ve oradaki sorunlar hakkında bilgi topladık.

EN BÜYÜK SORUN SEYİRTEPESİ

Mahalle, sehir merkezine nazaran yüksek bir konumda bulunuyor. Mahallenin tepe noktalarından Gaziantep’in çoğu bölgesi kuşbakışı görülebiliyor. İşte bu konumu nedeniyle, hemen hemen her gün alkol alan, aracı ile kafa dinlemeye gelen vatandaşlar, ‘Seyirtepesi’ diye adlandırılan alana geliyor. Burada sabahlara kadar alkol alanlar, şarkı söyleyenler ve müzik dinleyenler var. İşte bu nedenle, çevre apartmanlarda oturan vatandaşlar rahatsız oluyor.

TÜM YETKİLİLERE İLETTİK, ANCAK ÇÖZÜM BULAMADIK

Konu hakkında gazetemize açıklama yapan muhtar Hamdi Taşkın, mahalle sakinlerinin ciddi tepkisine yol açan tepe ile ilgili vali, emniyet, büyükşehir ve ilçe belediye başkanı ile görüştüklerini, ancak bir çözüm bulamadıklarını belirtiyor. Buradaki sorunun çözümünü de anlatan Taşkın, ’’Buradaki yolun genişliği 25 metre. Bu yolun ortasına bir refüj yapılmalı, yolun bir bölümü gidiş, bir bölümü de geliş olarak düzenlenmeli. Kalan bölüm ise kaldırıma dönüştürüldüğü takdirde kimse buraya araç park edemez ve buradaki sorun kendiliğinden çözülmüş olur’’ diyor.

PARKIN YARIM BIRAKILMASI DA BU SORUNA YOL AÇIYOR

Muhtar Taşkın, ’’Daha önce söz konusu tepenin altında mağaralar bulunuyordu. Büyükşehir belediyesi, bu mağaraları doldurdu ve oranın park olarak düzenlenmesi planlandı. Ancak, parkın küçük bir bölümü yapıldı ve kaynak yetersizliği nedeniyle öyle bırakıldı. O park tamamlanmış olsaydı, vatandaşımız gider orada oturur, yemeğini yer, çayını içerdi. O takdirde kimse o alanı seyir tepesi olarak kullanamazdı’’ diye konuşuyor.

POLİS, ÇÖZÜM OLMUYOR

Alkol alan ve yüksek sesle müzik dinleyenleri emniyete şikayet ettiklerinde, polisin sadece işlem yaptığı belirten Taşkın, ‘’Emniyeti arıyoruz, polis geliyor. Polis geldiğinde, araçlardaki vatandaşlar hemen tüm olumsuzlukları örtüyor. Ancak, polis gittikten sonra kaldığı yerden aynı olumsuzluklara devam ediliyor. Polislerimiz sadece ‘Cezai işlem uyguladık’ demekle yetiniyor. Ellerinden başka bir şey gelmiyor’’ diyor.

ŞEHİR HASTANESİNE ULAŞIM SORUNU VAR

Muhtar Taşkın, sözlerini şöyle noktalıyor: ‘’Yeni hizmete giren şehir hastanesine mahallemizden otobüs ve dolmuş gitmiyor. Vatandaşlarımız farklı hatları kullanarak, bu hastaneye gidip geliyor. Bu durum da mahalle sakinlerimizi mağdur ediyor. Büyükşehir belediyemizden bu konu hakkında da çözüm bekliyoruz’’



fg_l6YCH.JPG 1 / 3

gh_yarSa.JPG 2 / 3

lop_hjeVi.JPG 3 / 3




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi