fg_KDXAm.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özsağır, üniversite bütçesinde yük olmadan hayırsever desteği ile böbrek nakli hastanesi yaptıklarını söyledi. Rektör Özsağır’ın bu açıklamasının ardından bir açıklama yapan eski rektör Prof. Dr. Ali Gür, ‘‘Bu hastanenin yapım aşamasında üniversite vakfından ne kadar harcandığı, hastane döner sermayesinden ne kadar ödendiği ve toplam maliyetin ne kadar olduğu neden sürekli gizli tutuluyor?’’ dedi.



25 Mart 2024 Pazartesi
Gaziantep

Rektörlüğe atandıktan sonra birkaç yıl içerisinde Gaziantep Üniversitesi’ni her alanda yıkıma götüren ve Türkiye’de skandallarla anılan üniversite haline getiren Arif Özsağır, yaptığı açıklamalar ve tutarsız sözleri ile gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde devletin resmi ajansı olan AA üzerinden bir haber yapıldı. O haberde, üniversite yönetiminin atıl durumda bulunan bir binayı hastaneye dönüştürdüğü, hayırseverlerin desteği ile böbrek hastanesi kurulduğu duyuruldu.

ESKİ REKTÖR GÜR, AÇIKLAMA YAPTI

Rektör Özsağır, böbrek hastanesini üniversite bütçesine yük olmadan, hayırsever desteği ile yaptıklarını söyledi. Ancak, Özsağır’ın bu açıklamasına, eski rektör Prof. Dr. Ali Gür’den tepki geldi.

Gür, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’ı “kayıt dışı inşaat yaptırmak”, “tadilat adı altında usulsüzlük yapmak”, “bir müteahhite yüksek paralar aktarmak”, “kamu zararı oluşturmak” ve “Olmayan bir merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtırmakla” suçladı.

VAKIF VE HASTANE DÖNERSERMAYESİNDEN PARA AKTARILDI MI?

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Özsağır hakkında şu iddiaları yöneltti:

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE…

* Yapılan usulsüzlükler gündem oluşturunca hemen algı operasyonuna başvurmanız, “kayıt dışı yaptırdığınız” inşaatları sürekli gündeme getirmeniz gerçekten verecek bir cevabınızın olmadığının ve iddiaların doğru olduğunun açık ispatı mahiyetindedir.

* Öncelikle Böbrek Nakil Merkezinin yapıldığı bina Devlet Planlama Teşkilatı bütçesiyle Uluğbey İleri Teknoloji ve Araştırma Merkezi (ULUTEM) olarak yapılmıştır. İki bloktan oluşan binada amacına uygun olarak dönemimizde makina- teçhizat ve donanımların bir kısmı alınıp yerleştirilmiş, işlevsellik kazandırılmış, AR-GE projelerine destek verilmiş ve sanayiye hizmet sunulmuştur.

* Gerek devlet bütçesi gerekse Avrupa Birliği projelerinden gelen Bütçelerle her yıl AR-GE’ye yönelik yeni sistemler binaya yerleştirilmekteydi. Dolayısıyla binanın atıl olduğu iddiası asla gerçeklerle bağdaşmamaktadır.

* Aksine yeni yönetim tarafından binanın yapılış amacına yönelik proje dışına çıkılıp tadilat adı altında usulsüzlük yapılarak proje atıl bırakılmıştır.

* Üniversitelerin asıl misyonu olan AR-GE, bilimsel araştırma, dünya üniversiteler sıralamalarındaki başarı yönetimin ilgi alanında olmadığı için kapılarla ve inşaatlarla gündem oluşturulmaya çalışılması da farklı bir yönetim anlayışının tezahürüdür herhalde.

* Açık ihale yapılmayıp tadilat adı altında bir müteahhite yüksek paralar aktarılmıştır.

* Öncelikle Yüksek maliyetler oluşturulan bu tadilat neden açık ihale ile yapılmayarak kamu zararı oluşturulduğu açıklanmalıdır.

* Ayrıca Bağışçı Kahraman Eruslu’dan ne kadar aktarım yapıldığı, Üniversite vakfından ne kadar harcandığı, hastane döner sermayesinden ne kadar ödendiği ve toplam maliyetin ne kadar olduğu neden sürekli gizli tutuluyor?

* Oysa devlet kurumları aldığı bağış miktarını açıkça basın yoluyla kamuya deklare eder ve Bağışçıyı da onure eder.

* Akademik kurullarda sorulduğunda “oraları karıştırmayın” derken neyi saklamaya çalışıyorsunuz? “Ben inşaatları kayıt dışı yapıyorum” derken bu açıklayamadığınız para aktarımlarını mı kastediyorsunuz?

* Görevi devraldığınızda Hastanede zaten yıllık 100’ün üzerinde böbrek nakil ameliyatının yanı sıra karaciğer nakil ameliyatı da yapılmaktaydı. Ayrıca Börek Nakil Enstitüsü planlamaları yapılmış ve öncü olarak da 2019 yılında Böbrek Nakli Okulu ve Böbrek Nakli Akademisi açılmıştı.

* Böbrek nakil merkezinin reklamı yapılırken sürekli böbrek nakli üniversitede sanki ilk defa yapılıyormuş gibi lanse edilmesinin tuhaflığı bir tarafa 25 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanımıza açılışı yaptırılan Böbrek Nakil Merkezi binasındaki ameliyathanede yaklaşık 2.5 yılda kaç tane ameliyat yapıldığının rakamlarının paylaşılmasını bekliyoruz.

2017 yılından günümüze kadar yıl yıl kaç böbrek ve Karaciğer nakli yapıldığının verileri şeffaf bir şekilde sunulursa hem memnuniyet duyarız hem de kamuoyu bilgilenmiş olur.

* Ayrıca 25 Aralık 2021 tarihinde açılışı yapılan binanın şimdi de 10 Ekim 2023’te hizmete açıldığı ilan edilmiş. Hangisi doğru? Olmayan bir merkez mi Cumhurbaşkanımıza açtırıldı? Dürüstlük… Dürüstlük… Dürüstlük…

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi